5x even wat anders dan gourmetten met Sinterklaas

Heerlijk avondje is gekomen. Volgende week woensdag verjaart de Sint weer en dat betekent dat we dat vieren met een avond vol gezelligheid en lekker eten. Gourmetten met de Sint z’n verjaardag is bijzonder populair en stiekem ook heel erg leuk. Maar als je eens een keer wat anders wilt dan champie’s en mini biefstukjes bakken in je anti-aanbakpannetje, dan heb ik hier vijf manieren om de verjaardag van Sinterklaas te vieren. Net zo gezellig, maar nét even wat origineler en anders dan al die andere jaren.

Hotpotten

De grote pan met hete bouillon of kokend water staat in het midden van de tafel en de rauwe ingrediënten staan verspreid tussen het eetgezelschap. Hotpotten is superhip en echt supergezellig en easy peasy om zelf thuis te maken. Het enige wat je nodig hebt is een Chinese fonduepan of warmtebron met pan waarmee je de warmte kunt regelen en ervoor kunt zorgen dat de bouillon goed heet gehouden kan worden. Een kaasfonduestel met waxinelicht werkt dus niet. Kies je favoriete ingrediënten (bijv noedels, Chinese groenten, zalm, buikspek of enoki) of die van je tafelgenoten, zorg voor de mise en place, stal alles uit en laat je gasten hun eten zelf koken aan tafel. Superleuk om te doen en je hebt een avondvullend programma.

Koop een Chinese fonduepan

Lees hoe je zelf thuis kunt Chinees fonduen. Oh en als je zelf geen zin hebt om de hotpot te bereiden, kun je ook nog altijd naar het enige hotpotrestaurant van Amsterdam gaan: Yuan’s Hot Pot.

Bao buns eten

Je vindt deze zachte broodjes bevroren bij de diepvriessectie van de Chinese toko. Uiteraard kun je de broodjes ook zelf maken, voordeel hiervan is dat je de grootte van de broodjes zelf kunt bepalen en ze dus iets kleiner kunt maken dan normaal. Zo maak je het deeg voor de bao bun broodjes. Je hoeft de broodjes alleen nog maar een paar minuten te stomen en ze zijn klaar om te eten.

Vervolgens zorg je voor een tafel gevuld met de lekkerste toppings voor je bao buns. Denk aan eendenborstfilet met five spice kruiden, pulled pork (je kunt em zelf maken of kant en klaar kopen), smoky hoisin shiitake, pickled komkommer, bosui, koriander, hoisinsaus, srirachasaus, etc en laat je gasten hun eigen bao buns vullen.

bao bun broodjes zelf maken recept

Sushi feest

Als je weleens sushi hebt gemaakt weet je dat het eigenlijk het allerleukste is om met heel veel mensen sushi te eten. Zo kun je lekker veel verschillende sushi maken en van alles wat proberen. Je kunt natuurlijk in je eentje alle sushirollen maken of je laat gewoon iedereen zijn of haar eigen favoriete sushi maken en meenemen naar je Sinterklaassushifeest. Wel even afspreken wie wat voor sushi maakt, anders heb je tig rollen op z’n Californisch. Oh en ook leuk, maak ook een paar sushi sandwiches, staat ook erg leuk.

Zo maak je sushi sandwiches.

Sushi Sandwich zelf maken

DIY Vietnamese loempia

Laat je gasten hun eigen verse springrolls bouwen. Het enige wat je nodig hebt zijn rijstvellen en kommetjes met water zodat iedereen aan tafel de rijstvellen kunnen bevochtigen met water en rolklaar kunnen maken. En verder op tafel uiteraard een hoop verschillende Vietnamese loempiaproof ingrediënten: bosui, sla, garnalen, komkommer, wortel, koriander, rode peper, rijstvermicelli, kip, tofu, taugé, munt en natuurlijk sausjes zoals hoisinsaus en sriracha. Het voordeel is dat iedereen zelf bepaalt wat hij of zij in de rijstvellen rolt, dus heb je vega’s naast carnivoren zitten. No worries, ze DIY-en allemaal zelf hun eigen maaltje.

Giga taco dinner

Go Mexican! Verse tortilla’s op tafel en rode ui, koriander, fijngesneden kool, gemarineerde en gebakken gamba’s, gefrituurde vis, partjes limoen en verschillende hete salsa’s op tafel en je Mexicaans eetfestijn is ready to go!

Lees hoe je de meest heerlijke vistacos maakt.

Fish taco recept

Veel plezier met je Sinterklaasviering hoe je het ook viert.

Translate»
Lees vorig bericht:
101 Gowrie Amsterdam Alex Haupt restaurant
Netflix chef opent restaurant 101 Gowrie in Amsterdam

Het was een kwestie van tijd dat de talentvolle chef Alex Haupt Lees verder

Sluiten