Wat verkoeling nodig? Wat dacht je ervan vanavond een heerlijke Spaanse koude tomatensoep te maken, oftewel een gazpacho. Broodje erbij en je hebt een heerlijk zomers maaltje.
Benodigdheden
- 2 tomaten (kroontje eruit en in blokjes gesneden)
- een halve rode paprika (zaadjes en het wit verwijderen en in blokjes gesneden)
- één derde komkommer (geschild en in blokjes)
- 1 rode ui (gepeld en gesnipperd)
- 1 teentje knoflook (gepeld en in stukken)
- peper naar smaak
- handje vol blaadjes verse munt
- olijfolie
Zo maak je de gazpacho
Maal alle ingrediënten behalve de olijfolie fijn in een blender of keukenmachine. Voeg zoveel peper toe zoals je zelf lekker vindt. Schenk er een scheut olijfolie bij en zet het weg in de koelkast voor minimaal een half uurtje en klaar is je Spaanse zomerse koude tomatensoep.
Ook voor de kleintjes
Af en toe krijg ik de vraag of ik ook recepten kan posten die ook geschikt is voor een baby. Deze gazpacho kunnen de kleintjes ook prima eten als je de knoflook, peper en munt weglaat.
Nog een aubergine over? Grill em lekker in de oven met walnoten en tomatenchutney. Hmmm.