Een lekker vegetarisch recept dat in een mum van tijd op tafel staat: aubergine uit de oven met geroosterde walnoten, tomatenchutney en een yoghurtmuntsaus. Zo simpel en zo ontzettend lekker.
Benodigdheden
Voor de gegrilde aubergine:
- 1 aubergine
- 1 tomaat (in blokjes)
- 1 rode ui (in ringen)
- 1 teentje knoflook (gehalveerd)
- 1 teentje knoflook (fijn gesneden)
- 2 eetlepels balsamico-azijn
- 1 theelepel (palmbloesem)suiker
- 1 theelepel Italiaanse kruiden
- handje vol walnoten
- olijfolie
- peper en zout
Voor de yoghurtmuntsaus
- 4 blaadjes munt
- 20 ml yoghurt
- peper
Zo maak je de aubergine uit de oven
Gril de aubergines in de oven
Halveer de aubergine en kerf een ruitpatroon in het vruchtvlees. Wrijf het vruchtvlees in met wat olijfolie een gehalveerd teentje knoflook. Bestrooi de aubergine vervolgens met wat peper, zout en Italiaanse kruiden. Leg de aubergines in een ovenschaal (vruchtvlees boven) en schuif het voor 40 minuten in een voorverwarmde oven (180 graden).
Maak de tomatenchutney
Verwarm een scheut olijfolie in een wok of koekenpan. Als de olie heet genoeg is fruit je hierin de knoflook en de rode ui. Doe de tomatenblokjes erbij en bak dit op hoog vuur terwijl je het regelmatig omschept. Voeg wat water en de balsamicoazijn toe en laat het geheel indampen tot een chutney.
Maak de aubergines af
Haal de aubergines na 30 minuten in de oven uit de oven en spreid de tomatenchutney en de walnoten uit over het vruchtvlees. Zet de aubergines nog in de oven voor 10 minuten.
Maak de yoghurtmuntsaus
Meng de yoghurt met de fijngesneden munt en peper en roer even door.
Serveer de gegrilde aubergine uit de oven met de yoghurtmuntsaus. Eet smakelijk!
Nog zo’n heerlijk en makkelijk recept