Er komen steeds meer wijnbars, een ontwikkeling waar ik als wijnliefhebber rete enthousiast van word. Maar waar ik nog blijer van word zijn wijnbars waar je naast uitstekende wijnen ook te gek kunt eten. Winehouse SOMM in de Baarsjes is zo’n voorbeeld van een wijnbar waar je naast goddelijke wijnen ook gruwelijk lekkere gerechten hebt. Van de zomer was ik nog bij deze geweldige wijnbar in de Baarsjes en vorige week bracht ik weer een avond door bij deze knusse zaak op de Baffinstraat.
Direct reserveren bij Winehouse SOMM
Prachtige wijnen bij Winehouse SOMM
Twijfelkonten krijgen het moeilijk bij Winehouse SOMM, want er is zoveel om uit te kiezen. Zo hebben ze ruim honderd wijnen en schenken ze zo’n 45 wijnen per glas. Maar als je echt niet kunt kiezen, helpen ze je maar al te graag een glas of fles uit te zoeken. Ik hou wel van een bijzonder en/of complex wijntje en die hebben ze bij Winehouse SOMM volop.
Gerechten om je bord bij af te likken
Welbekende gerechten, maar dan net met een andere twist dat is wat je bij Winehouse SOMM krijgt. En alles met zoveel zorg en liefde bereid. Het ene na de andere knappe gerecht komt voorbij en bij ieder bordje krijg je zin in de volgende gang. Verslavend lekker gewoon.
Zoals de steak tartaar van kalf (zo zacht van structuur en smaak) met een kern van eigeel, crème fraîche van oester en jong spinazie. Met daarbij een velletje nori om de tartaar als een sushi op te rollen. Echt zo ontzettend lekker. In onze wijnglazen: Rosé, Cotes de Provence, Terre Promise, Chateau Henri Bonnaud.
De tweede gang is mijn favoriet van de avond: Een crème brûlée van eenden foie gras. Ieder hap smelt op mijn tong en de Duitse Riesling van het huis Deinhart & Thran die we erbij krijgen maakt het feest compleet.
Weer zo’n fijn bordje: Kabeljauwfilet met een ‘extra huid’ van lardo en gekarameliseerde witlof. De kabeljauw heeft een perfecte cuisson en de lardo geeft het een zoute kick. De zachte en zoete witlof brengt het weer in balans. Heerlijk! Net zoals de Pinot Gris ‘Bollenberg’, Domaine Valentin Zusslin, (Alsace) die we erbij krijgen.
De vorige keer dat ik bij Winehouse SOMM at en dronk had ik de coquilles met een crème van bloemkool en zeekraal. Ze zijn me destijds bijgebleven en ook nu zijn ze weer om je vingers bij af te likken. En wanneer er een Rully (Jean-Baptiste Ponsot) wordt ingeschonken ben ik helemaal in de zevende hemel.
Ook een gerecht om naar huis te schrijven: Reuze gamba’s met een heerlijke kokosdip. Heerlijk die Aziatische twist en erg fijn om zo’n fris gerecht tussendoor te krijgen, zodat we nog even bij blijven voor het laatste gerecht.
En dat laatste gerecht is een perfect gegaarde Simmentaler-ribeye met tomaatjes uit de oven. Wederom weer een top gerecht en daarna hebben we ook geen ruimte meer voor een dessert of kaas. En dat terwijl de kaasplateau waar we de hele avond op uit keken best wel lonkte, maar er zit niets anders op. Snel weer terug naar Winehouse SOMM!
DIY je menu. Je kunt bij Winehouse SOMM kiezen uit een viergangen menu (€33), vijfgangen menu (€39) of zesgangen menu (€45). En ik kijk nu alweer uit naar terrasweer, want SOMM heeft een superrelaxed terras en daar strijk ik maar al te graag neer!
Reserveren bij Winehouse SOMM
Winehouse SOMM
Baffinstraat 1
Amsterdam West | De Baarsjes
Borrel | diner | fijn terras
Openingstijden:
Dinsdag tot en met donderdag van 17.00 uur tot 0.00 uur
Vrijdag en zaterdag van 16.00 uur tot 1.00 uur
Zondag van 15.00 uur tot 22.00 uur
[mapsmarker marker=”404″]
Tags: Wijnbar Amsterdam West | wijn drinken in de Baarsjes | wijnbar in de Baarsjes Amsterdam | leuke wijnbar | waar kun je goed eten en wijn drinken?