Jaaah eindelijk weer eens een te gek restaurant waar je goed Chinees kunt eten. UMAMI by Han Amsterdam op de Overtoom is officieel nog niet eens open, maar het is nu al drukbezocht. En dat is ook niet zo heel erg vreemd want naast dat het een fijn voor het oog spot is, kun je er ook terecht voor een goede sessie Chinees eten.
Direct reserveren bij UMAMI by Han
UMAMI by Han Amsterdam Asian food spot
Chef Han Ji heeft al menig zaken uit zijn culinaire koker getoverd. Zo heeft hij Hanting in Den Haag (dat overigens verder gaat als Zhēng) en meerdere UMAMI by Han’s in onder andere Eindhoven en Rotterdam. En na lang wachten hebben we dan eindelijk ook een UMAMI in Amsterdam! Dit nieuwe restaurant is een top plek om je cravings naar Asian food te stillen. Chef Ji komt zelf uit China en de smaken van deze mooie keuken vind je terug in zijn gerechten. Ook al staat de chef niet zelf dagelijks in de keuken, hij is nauw betrokken bij de ontwikkeling van het menu en hij heeft zelf het keukenteam opgeleid. Wat ik mooi vind aan de kookstijl van Han is dat het je brein even aan het denken zet. Hij combineert verschillende smaken en zoekt en vindt een balans tussen zoet, zuur, zout en bitter. Soms kunnen de smaken heftig overkomen als je het niet zo gewend bent, maar aangezien ik al als kleine Sam bijna dagelijks gember en tausi at, voelt het voor mij als thuiskomen. Dus ja ik ben er wild van.
Als je naast ongebruikelijke smaken ook openstaat voor bijzondere ingrediënten zit je bij dit nieuwe restaurant op de Overtoom ook goed. Zo werd ons haaifilet en konjac noedels voorgeschoteld.
Wij gingen voor een vijfgangen menu (2×5 gerechten) en dat zag er zo uit:
Op tafel verschijnt één van mijn favogerecht van de avond: Eendenlever met witte currysaus, peperolie en kumquat.
En nee we zijn er nog lang niet, want het foodfestijn gaat gewoon vrolijk verder met nog meer gerechten waar je je bord van aflikt.
En daar is mijn tweede favoriet van de avond: De kwartel. Het gevogelte lijkt op het eerste gezicht een beetje droog, maar niets is minder waar. Wat een supersappig en mals stukje vlees dat extra lekker is door de mooie marinade. Echt een goed gelukt gerecht.
Ik weet niet hoe, maar we hebben nog ruimte voor het dessert. En nee ik ben nog steeds geen fan van nagerechten, maar deze gekonfijte perzik met yoghurt bosbessenijs en lange vingers gedipt in matcha melk met limoenolie lepelt wel erg fijn weg.
Asian food to share
Het is soort van hip geworden om gerechten te delen met de rest van de mensen aan tafel. Maar voor Chinezen is het juist vreemd om eten niet te delen. Ik ben opgegroeid met de gedachten dat je altijd met z’n allen eet en dat je terwijl je dat doet je over het eten praat en dat kan alleen maar als je er met z’n allen van snoept. Als ik met mijn ouders naar een non-sharing restaurant ga dan maken we er gewoon een sharing concept van. Borden in het midden en er gezellig met z’n allen van eten. Dat je bij UMAMI by Han in Amsterdam dus aan shared dining doet heeft niets te maken met mee doen met de hype, maar that’s just the way to go.
Stijlvol Chinees eten
Waar je bij de meeste Chinese restaurants niet zo heel erg snel onder indruk zult zijn van de fraaiheid van het interieur, is het bij UMAMI by Han Amsterdam wel even anders. Het nieuwe restaurant is neergestreken in het indrukwekkende pand waar ooit concept store Friday Next zat. Als je er weleens binnen bent geweest weet je wat voor grote ruimte dit is. Ze hebben even flink wat gerestyled (compleet met coole wall art), want ik herken het gewoon niet meer terug. Voorin de zaak is de borrelsectie. Je kunt aan de bar zitten voor een cocktailtje of een ander drankje om alvast in te komen of je kunt je settlen in één van de fauteuils op het podium. Uitgebreid dineren gebeurt in het middelste deel (waar ook de open keuken is) of het achterste deel.
Goede prijs-kwaliteitverhouding en fijne wijnen
UMAMI by Han Amsterdam staat nu in mijn lijstje van nieuwe favoriete restaurants in Amsterdam. Het eten is fantastisch, vooral je kijkt naar de prijs-kwaliteit-verhouding, daarnaast weet de sommelier hele mooie wijnen te pairen met de gerechten. Wat bijzonder knap is met de soms uiteenlopende smaken. En ik vond het ook prettig dat hij er wat zinnigs over kon vertellen. Waar de druiven hebben gegroeid en wat de omstandigheden hebben gedaan met de smaak en waarom hij precies voor de specifieke pairing heeft gekozen. Sowieso is de bediening bij UMAMI heel erg goed. Onze host Robert Mok verdient van mij een pluim want hij heeft ons echt flink in de watten gelegd. Het team van UMAMI weet duidelijk wat er op je bord ligt, vertelt er graag wat over en heeft lol in hun werk. Het is mooi om te zien dat ze niet uitgepraat leken te raken over de filosofie van chef Han en de gedachte achter het interieur. Het enige verbeterpuntje is de akoestiek, maar verder is dit restaurant een dikke aanrader.
Reserveren by UMAMI
Misgrijpen is niet cool. Tenminste ik vind persoonlijk niets irritanter dan uitkijken naar ergens eten en er bij binnenkomst erachter komen dat er geen tafeltje vrij is. Daarom reserveer ik altijd een plekkie zodat ik niet teleurgesteld wordt.
Reserveren bij UMAMI by Han Amsterdam kan hieronder.
UMAMI by Han Amsterdam
Overtoom 31
Amsterdam West | Oud-West
Lunch | brunch | drinks | dinner
Openingstijden UMAMI by Han Amsterdam:
Dinsdag van 17.00 uur tot 0.00 uur
Woensdag tot en met zondag van 12.00 uur tot 0.00 uur
[mapsmarker marker=”432″]