Thuis uit eten met Bar Alt is dé manier om in je eigen huis gerechten van een topchef te eten

Daar zitten we weer met z’n allen in een gedeeltelijke lockdown. De horeca dicht voor vier weken om het nare virus te bestrijden.

Een mini lichtpuntje in dit geheel voor de getroffen horecaondernemer is dat takeaway en delivery nog wel mag. Zo kunnen we alsnog de horeca een beetje steunen en genieten van de gerechten van onze favo restaurants.

Als je dan toch wat laat bezorgen van je lievelingszaak, dan wil je uiteraard je ‘normale restaurantavond’ zoveel mogelijk nabootsen. En laat dat nou heel erg goed kunnen met het Thuis uit eten met Bar Alt concept. Dit is een te gekke samenwerking tussen Thuis uit eten en Bar Alt.

Wat ik leuk vind aan deze bezorging is dat dit geleverd wordt door een ontzettend vriendelijke en nette bezorger. Gekleed in een witte blouse en zwarte pantalon heeft hij meer weg heeft van een ober in een fine dining restaurant dan iemand die je maaltje thuisbezorgt. Hij vraagt of hij binnen mag komen zodat hij de chique en mysterieuze zwarte dozen op tafel kan zetten. Ik kan niet wachten de dozen te openen om te kijken wat erin zit.

De inhoud stelt niet teleur. Luxe voelend vloeipapier, plastic bakjes met nummertjes om aan te geven bij welke gang het hoort, biertjes, Two Chefs Brewing glazen en het dessert op wat ijs om het koud te houden, dat gaat gelijk in de ijskast.

Bij de boxen zit een brief van chef Thomas Kooijman & Team ALT met onderaan de brief twee QR-codes: Eentje die leidt naar een speciale Spotify-playlist en eentje die linkt naar een speciale webpagina met de stappen die je moet doorlopen om het diner á la Thomas Kooijman te bereiden.

Bierpairing Bar Alt Thuis uit eten

Als eerste gaat de playlist aan, want we willen wel de juiste mood zetten. Terwijl Prince op de achtergrond zijn wereldberoemde Kiss zingt ga ik aan de slag met het voorgerecht. Ik hoef alleen nog maar de perfect gedoseerde gemarineerde bio cherrytomaatjes, een bouillon van lacto-gefermenteerde tomaat en vlierbloesem, groene tomaatjes, spinaziecrème, krokantje van algen, gerookte wortel en codium zo fraai mogelijk op het bord te leggen, gieten en te draperen. Niet al te moeilijk en ontzettend leuk om te doen.

Bij het heerlijk frisse en umamirijke voorgerecht drinken we een La Biere Darbyste van Brasserie De Blaugies. Op de speciale webpagina valt te lezen dat dit biertje is gebrouwen van tarwe, gerstemout en vijgensap en is geïnspireerd op de zogenaamde ‘vijgenbier’. Dit brouwsel bevat weinig alcohol en werd in deze samenstelling gebrouwen vanwege het graantekort dat in de Eerste Wereldoorlog heerste in de Borinage. Ik hou van dit soort geschiedkundige feitjes. Daarnaast is dit biertje een mooie match met de tomaat en vlierbloesem.

Ok, zelfs een kleuter kon was het eerste gerecht nog in elkaar draaien, maar voor de volgende gang moet ik toch echt aan de slag om de vis in een Spaans jasje op tafel te toveren. Overigens is het nog steeds geen rocket science. Gewoon de zeetongfilet even in de oven. Het laatste minuutje nog even de op 65 graden gegaarde eidooiers erbij en vervolgens op het bord met de tartaar van coquille, pittige Catalaanse chilisaus, korianderolie, koolrabi, kaantjes en verse groene kruiden.

Dit vind ik echt een gaaf gerecht. Het romige van het eigeel geeft zo’n mooi mondgevoel en smaakt zo prachtig met de vis. En dan paf die pittige pepersaus en de krokante kaantjes die het geheel nog even net wat spannender maken. Het ‘hazy’ karakter van de Abstract Formation NEIPA van Brouwerij de Moersleutel gaan heel mooi samen met de eidooier en de funky hop zorgt samen met de chili voor wat spanning (not my words, maar te lezen op de website van Bar Alt).

Dit thuisrestaurant bevalt me tot nu toe bijster goed en ik ben mega benieuwd naar het hoofdgerecht want ik had het mooie stuk rauwe ossenhaas al gespot toen ik aan het unboxen was en die zag er goed uit.

Vriendlief mag het vlees braden en ik verhit de overige ingrediënten in de oven. Met mijn beperkte bordopmaak-skills probeer ik er een eetbaar kunstwerk van te componeren. Een beetje aubergine- en paprikacompote op het bord, wat van de gefrituurde peterselie, het blokje van wortel met crème van wortel, de pistoubasiclicum gekonfijte prei met crème van Cevennes ui, een plekje vinden voorde courgette en croûte, het rose gebakken vlees erop en en als laatste het Mediterrane vleesjus er sierlijk omheen lepelen. Het resultaat is ok-ish, hoe doen chefs dat toch? Maar de smaak is gelukkig formidabel. We drinken er een Lactic Fantastic van De Kromme Haring bij. Een fruitige zuur biertje met pruim. Erg lekker!

Nu mogen we knutselen met geheid topresultaat. Chef Thomas heeft alles zo aangeleverd dat hoe je het ook op het bord legt er sowieso knap uitziet. In principe zijn alle ingrediënten bordklaar, maar de chef raadt aan om de pruimen warm te serveren. Dus dat doe ik braafjes. Vervolgens verhuis ik de inhoud van de overige bakjes (te weten: citroenmelisse cress en honey cress, gel van pruimen, crunch van beurre noisette, Earl Grey parfait, amandelpasta, tijmblaadjes, amandelmoussekogel, kokoskogels, pruimen kogel en groene appel kogel) naar het bord. En dit is het resultaat:

Thuis uit eten met Bar Alt dessert

Verschillend frisse zuren, spannende crunch, een bittertje en een mooie mousse waarbij we een Acid Drop van Two Chefs Brewing drinken dat idem fris, zuur en bitter is.

Door Bar Alt in huis te halen heb je even echt het gevoel uit eten te zijn. De gerechten zijn van hoog niveau en je hoeft echt maar een paar simpele handelingen te verrichten om het op tafel te krijgen. Lekker ontspannen uit eten dus, maar dan thuis.

Bar Alt
Stadionplein 103
Amsterdam Zuid | Stadionbuurt
Lunch | borrel | diner | takeout | delivery

Wil je je diner van Bar Alt thuis laten bezorgen? Bestel dan je maaltje via Thuis Uit Eten. Binnen Amsterdam zijn de bezorgkosten €2, buiten Amsterdam €5. Om te bestellen moet je voor minimaal twee personen een bestelling plaatsen. Bestellen kan tot 23.59 uur de dag voordat de bestelling bezorgd moet worden. Ze bezorgen van vrijdag tot en met zondag van 16.30 uur tot 18.30 uur.

Liever je diner afhalen? Check dan de website van Bar Alt. 3 gangen kost €35 per persoon. Ze hebben ook een vega menu en je kunt je diner opleuken met een bierpairing. Zeker doen!

Plan je route naar Bar Alt

Ook interessant

Bar Alt diner afhalen of thuis laten bezorgen | Thuis uit eten met Bar Alt | takeaway restaurants | eten afhalen in Amsterdam Zuid | eten afhalen in de buurt van Olympisch Stadion | takeaway restaurants in Amsterdam | restaurants die bezorgen

Translate»
Lees vorig bericht:
Pompoen geroosterd gevuld Japanse curry
Pompoen uit de oven gevuld met Japanse curry en buikspek

De herfst heeft één groot voordeel: pompoenseizoen is begonnen! Lees verder

Sluiten