Nieuw: Sumsum tahini en halva winkel

Het leuke aan foodblogger zijn is dat je als eerste op de hoogte bent van nieuwtjes over food. Natuurlijk deel ik graag de nieuwste foodspots, maar ik voel me ook altijd opperbest achter het fornuis. Dus als er toffe nieuwe ingrediënten zijn om wat lekkers mee te maken, dan ben ik ook all ears. Zo vroeg Sumsum, een nieuw merk dat de heerlijkste tahini en halva in Amsterdam verkoopt, of ik een workshop wilde bijwonen. In een paar uur tijd zou patissier Jurgen Koens (van The Pastry Club) ons laten zien hoe je de lekkerste desserts kunt maken met deze producten uit het Midden-Oosten.

sumsum halva Amsterdam

Tahini en halva

Ik was al bekend met tahini. Het is één van de key ingredients van hummus. Ik koop het bij de Turkse supermarkt bij mij om de hoek of maak het weleens zelf. Halva daarentegen daar had ik nog nooit over gehoord. Tahini wordt gemaakt van gepelde, gewassen en gemalen sesam. Naast dat het lekker is op een bammetje en lekker in de hummus gaat is het ook ideaal te gebruiken als basis voor een dressing of een saus voor over vlees of vis.

Tahini vormt weer de basis van halva. Halva is een zoete lekkernij dat met de hand wordt gemaakt. Het is een mengsel van tahini, glucosestroop, suiker en citroen. Om de halva op te leuken gaan er bijvoorbeeld noten, rozijnen, gekarameliseerd fruit, koffie, kruiden en nog meer in. En ik kan je vertellen, het is verdomd lekker.

Jurgen Koens patissier sumsum

Koken met tahini en halva

Ok let’s take it a step further. Chefs Jurgen Koens en Wouter Weststrate laten zien hoe je deze yummy sesamproducten kunt verwerken in je dessert. Ik kijk en luister aandachtig en ben blij dat alle recepten in het handige receptenboekje staan, want dit onthouden is niet te doen. Bernadette en Mischa van Amsterdam Flavours maken ook nog wat hartige gerechten met tahini waar ik heel erg blij van wordt.

Ook koken met tahini en halva? Je kunt het receptenboekje gewoon downloaden

Amsterdam flavours Sumsum

Sumsum winkel in Amsterdam Centrum

Natuurlijk kun je tahini in de supermarkt kopen, maar de tahini van Sumsum wordt van het allerbeste sesam gemaakt en dat proef je. Nieuwsgierig geworden naar tahini en halva? Ze hebben een concept winkel geopend op de Heiligeweg in Amsterdam Centrum waar je helemaal los kunt gaan. Ze hebben wel 40 verschillende soorten halva in de Sumsum store.

Tahini kopen met korting

Ennn hoe tof is dit: Als je het boekje meeneemt naar de Sumsum winkel op de Heiligeweg krijgt 20% korting op zijn tahini aankoop.

Sumsum Amsterdam
Heiligeweg 7
Amsterdam Centrum

Bekijk de website

 

Translate»
Lees vorig bericht:
Kookboektip voor veelzijdige foodies

Ben je nog op zoek naar een te gek Kerstcadeau voor een (mede)foodie? Dan heb ik dé tip voor je....

Sluiten