Zuurkoolfanaten kunnen momenteel hun hart ophalen bij Choucrouterie.
De pop-up van Brandt & Levie en Slagerij de Beurs op de Amstelstraat 9 (bij het Rembrandtplein) is een Franse zuurkoolhemel. Vandaar de naam Choucrouterie. Afgelopen zaterdag schoof ik aan bij dit sauerkraut restaurant waar maître Ard Muntjeswerf (bekend van The Lobby) ervoor zorgt dat de gasten niets te kort komen terwijl chef Timo De Beurs in de keuken de zuurkool en paté en croûte bereid. We begonnen onze avond met oesters, charcuterie (van Brandt & Levie) en bubbels gevolgd door de meest geweldige paté en croûte ooit van rookworst, wilde zwijn, pistache, kip en varken. Daarna begon het choucroute feest: een schaal met prachtig gekarameliseerde zuurkool, worsten van Brandt & Levie (Frankfurter en een knoflook en peterselie worst) en buikspek met een waanzinnig mooi krokant korstje van eerdergenoemde worstmakers en mosterd.
Zie hieronder een recap van de avond.
En weet je wat extra leuk is aan deze pop-up hij stopt eind februari, gaat renoveren en opent in april haar deuren als restaurant Slagerij De Beurs. Dit keer zonder Brandt & Levie als partner, maar ze zullen vast nog wel de worsten verzorgen. Althans hopen we. Ard en Timo gaan samen verder met het restaurant en wanneer we vragen wat we kunnen verwachten krijgen we te horen dat ambacht voorop staat en dat we zeker gerechten zoals de paté en croûte zouden kunnen verwachten.
Ik kijk nu al uit om weer terug te komen op deze plek als Slagerij De Beurs open gaat en weer mijn tanden te mogen zetten in de paté met een korstje.
Slagerij De Beurs
Amstelstraat 9
Amsterdam Centrum | Rembrandtplein
Diner
Instagrampagina van Slagerij De Beurs
Openingstijden: volgen snel
[mapsmarker marker=”275″]
Ook interessant:
- 5 dingen die je nog niet wist over havermout en 3 superlekkere overnight oats variaties
- Dit zijn de nieuwste Amsterdamse horecazaken van 2025
- Bij Williams Farmhouse in Amsterdam Zuid waan je je op het Britse platteland
- Boon & De Koot nieuwe wijnbar en resto van team achter restaurant Zoldering
- Team achter restaurant De Willem heropent Roest Amsterdam
Tags: Brandt & Levie & Slagerij De Beurs zuurkool pop-up gaat door als restaurant Slagerij De Beurs | nieuw restaurant bij het Rembrandtplein | restaurant Slagerij De Beurs komt in oude Brasserie Flo | zuurkool pop-up Choucrouterie wordt restaurant Slagerij De Beurs in Amsterdam Centrum | Ard Muntjeswerf en chef Timo De Beurs openen restaurant