Vergeet de burgers en de springrolls. Voor een echte straatvoerervaring dompel je je in Indian street food. Eten zoals ze in Mumbai doen. Denk chicken tikka, kebab, samosas en chicken curry rice. Waar je dit in Amsterdam kunt eten? Bij Shirkhan in de Foodhallen.
Mumbai Street Food
Hoppa en opeens staat de tafel vol met steamy yummy Indian street food. Ow wauw waar te beginnen? Alles ziet er te tasty uit.
Chicken tikka uit de tandoor oven, lekker bij het super verse finger licking good naan brood.
Oef spicy, maar wel verdomd lekker. De lamskebab is niet voor watjes.
Ohhh deze samosa’s zijn niet te filmen lekker. Dit zijn van die dingen waar je ook al zit je eigenlijk vol je gewoon blijft door eten because they are soooo good!
Hoe maak je naan brood?
Ik mag even een kijkje in de keuken nemen om te zien hoe ze naan brood maken. Het recept is super simpel: Bloem en water. Kneden, rollen en hop in de tandoor oven.
Met een soort van groot kussen wordt het deeg tegen de wand van de tandoor oven geplakt zodat het lekker kan garen. Lijkt makkelijk, maar ondergetekende mocht dit proberen en ik liet uiteraard mijn naan zo in de gloeiend hete kolen vallen. Oops!
Ow ja, deze tandoor oven is niet zomaar een tandoor oven. Hij komt he-le-maal uit India en is speciaal voor Shirkhan gemaakt. Best cool niet.
En een paar tellen later heb je een heerlijk knapperig naan brood.
Kip van de grill
En daar liggen ze dan, sizzling op de grill. De kippetjes hebben maar liefst 48 uur in de marinade gelegen voordat ze hun weg naar de bbq vonden. Vandaar de bijzondere intense smaak.
Nog even een traditionele Indian chai erachteraan en de Indiase reis is compleet.
Wat een bijzondere culinaire ervaring. Executive chef Hariprasad Shetty heeft roots in India en vond het tijd om Amsterdam kennis te laten maken met het echte Mumbai en ik kan je vertellen, daarin is hij zeker geslaagd.
Shirkhan in de Foodhallen
Bellamyplein 51
Amsterdam west
[mapsmarker marker=”156″]