Overige

Getest: de Bo Nam Build your own bao buns

Toen ik nog een kleine Sam was waren de tripjes naar de plaatselijke speelgoedwinkel in het dorp waar ik opgroeide een heus avontuur. Bij binnenkomst wist ik precies waar ik moest zijn. De rechterwand, want daar stonden de doosjes Lego opgestapeld. Meisjeslego welteverstaan dat de dromerige naam ‘Paradiso’ droeg. Dit waren dezelfde perfect in elkaar passende blokjes zoals de gewone lego, alleen waren de plastic bouwstenen roze en lila gekleurd in plaats van in primaire kleuren geverfd. En deze lego voor kleine meisjes had thema’s zoals Legomanege, strandlego en dat soort meisjesachtige dingen. De fascinatie voor bouwpakketten begon dus als vroeg. Al moet ik wel zeggen dat mijn hart minder snel gaat bonzen van een PAX doe-het-vooral-zelf-pakket. Maar nu is er iets nieuws waar ik weer helemaal excited van kan worden zoals toen ik nog mini-Sam was.

Bo Nam heeft namelijk een heus build your own BO NAM*bao buns at home baopakket gelanceerd speciaal voor deze Coronatijd. Ik mag dus weer knutselen met als extra bonus dat ik mijn eigen bouwsels vervolgens mag oppeuzelen. Het paradijs bestaat!

Bo Nam baopakket

Het Bo Nam baopakket bestel je gemakkelijk online en haal je op bij restaurant Bo Nam zelf. Geen rocket-science praktijken dus. Wanneer je je meldt krijg je een stevige sneakerdoos mee met hierin de volgende onderdelen:

4x Imperial Rolls Including Greens and Sauce
2x Mushroom Topping
2x Pulled Pork Topping
4x Bao Bun Garnish
1x Box of Fried Rice for 2 persons

En voor €39,95 is deze gevulde doos voor jou!

Heb je niet net zoals ik flinke ervaring met het in elkaar knutselen van dingen, niet gevreesd! Er zit een duidelijke brief met ‘kook’instructies bij en die zijn niveau’tje één minuutje in de magnetron. Dus easy peazy. Al heb ik wel de bao buns stiekem in een stoommandje warm gestoomd. Kon het niet laten. Het is de Aziaat in me die dan de overhand heeft.

Oh ja de imperial rolls moet je even in een laagje olie bakken. Ook niet bepaald Masterchef finale praktijken. Vervolgens leg je de vers gefrituurde knapperige loempia’tjes op de bijgeleverde blaadjes sla en dip je het in de vissausdressing. Superlekker! Op de foto zie je overigens maar twee rolletjes omdat ik er twee heb bewaard voor de lunch de volgende dag.

Zelf bao bun (ja de broodjes) maken is echt supermakkelijk en leuk? Ga naar het recept.

En na wat mini-kluswerk heb je zo hop vier roze bao buns op tafel. De buns zijn mooi fluffy zacht met een mooi strak velletje, perfect dus. Ze zijn wel wat zoeter dan ik gewend ben. De ingelegde daikon en wortel is een fijne frisse add on en srirachamayo is altijd fijn. Het mag van mij nog wel wat pittiger, maar ik hou gewoon zo van heet eten.

Vriendlief bestempelde de pulled pork als zijn favoriet terwijl de mushroomtopping mijn lievelings was. Het leuke aan zo’n build your own dat je gemakkelijk zelf nog dingen toevoegt naar eigen smaak. Zo deed ik er nog wat lente-ui en komkommer bij en at ik de nasi met sambal. En zo is het baopakket van Bo Nam een heel erg leuk pakket om af te halen zodat je een boel van Bo Nam en een beetje van jezelf thuis kunt happen.

Bao buns pakket Bo Nam

Bo Nam
Lange Leidsedwarsstraat 57
Amsterdam Centrum
Takeaway | build your own pakket

Ook interessant:

Tags: Bo Nam bao buns takeaway | build your own BO NAM* bao buns at home | takeaway in Amsterdam \ afhalen in Amsterdam

De allereerste bySam livestream vanuit de keuken van Toscanini. Kijk je mee?

Deze coronacrisis is natuurlijk gewoon ontzettend ruk voor de horeca. Niet open mogen, geen gasten mogen ontvangen, onzekerheid over het voortbestaan. Echt niet tof, maar gelukkig blijven de meeste chefs gewoon lekker doorkoken. Gewoon thuis of voor hun speciaal voor de lock down ingeroepen takeaway. En hoe leuk zou het zijn als ik eens zo’n chef zou vragen om samen met mij live te koken? Samen kokkerellen, ouwehoeren en over eten praten terwijl we gewoon live uitzenden. Best wel heel erg tof. Dus ik besloot de stoute schoenen aan te trekken en een paar chefs en andere mensen die ik door de jaren heen heb leren kennen te benaderen. En een van de eerste die ik het vroeg was Ben van Geelen, de chef van Toscanini. Ik heb Ben leren kennen als een zeer gepassioneerde kok en ook nog eens een hele goede chef. En tja, Toscanini is gewoon wel de crème de la crème als het gaat om Italiaans eten. Ze zijn niet voor niets al 35 jaar een begrip in Amsterdam en daarnaast zijn ze vorig jaar nog uitgeroepen tot de beste Italiaan van Nederland. Dus behoorlijk tof. Ik stuurde Ben een bericht en sprak met hem af in het restaurant op de Lindengracht middenin de Jordaan. ‘Wat wil je precies doen? Ik las je bericht eigenlijk maar half.’ Haha. Ok! ‘Nou, zei ik tegen Ben. ‘Ik wil dat je gaat koken op mijn Instagram livestream. Gewoon hier in de keuken. Hij twijfelde geen seconde en riep: ‘Ja leuk, doen we! Ik ga saltimbocca maken!’

bySam livestream: woensdag 20 mei a.s. om 17.00 uur vanuit de keuken van restaurant Toscanini op Instagram live.

Oh en als je me volgt op Insta, dan weet je zeker dat je de livestream niet mist.

Dus daar is hij dan de nieuwe bySam livestream met als eerste gast chef Ben van Geelen van restaurant Toscanini. Verdraaid spannend vind ik het. Normaal gesproken kun je nog editen, eruit knippen en dat soort handige dingen. Maar aanstaande woensdag gaan ben en ik dus hartstikke live. En stiekem heb ik er ook onwijs veel zin in. Het leuke is dat Ben en ik gaan koken uit de Italiaanse bijbel, een kookboek die in samenwerking met Toscanini tot stand is gekomen, dus je kunt live mee kijken en live meeschrijven (of het opnemen, want daar heb je speciale tools voor) en dan kun je thuis die befaamde Toscanini Saltimbocca maken.

Oh en ik heb nog meer toffe mensen gevraagd om mee te doen aan de nieuwe bySam livestream, dus er komen nog meer te gekke live sessies aan. Dus hou bySam en mijn Instagramstories in de gaten!

Tags: livestream | live koken | koken met Toscanini

Recept tomatensaus voor pizza

Ik ben best een tijdje op zoek geweest naar de ideale tomatensaus om zelf pizza’s te maken. De ene was te waterig, de andere gewoon niet lekker…maar eindelijk heb ik hem gevonden: het recept voor een gruwelijk fijne tomatensaus voor op de pizza.

Dit heb je nodig voor de tomatensaus

  • 2 tenen knoflook (heel fijn geraspt)
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1½ theelepel fijn zeezout

Zo maak je de tomatensaus voor op de pizza

Doe alle ingrediënten samen in een kom en meng alles goed door elkaar. De saus wordt geconcentreerder van smaak wanneer het gebakken wordt, dus doe er niet meer zout bij. Dek de saus af en zet het voor drie uur in de koelkast voordat je het gebruikt voor op de pizza. Je kunt de saus ongeveer een week bewaren in de koelkast.

Nu nog een recept voor een pizzadeeg. Alstublieft: het perfecte recept voor pizzadeeg met zuurdesem.

Tags: recept tomatensaus voor op de pizza

Translate»