Overige

De allereerste bySam livestream vanuit de keuken van Toscanini. Kijk je mee?

Deze coronacrisis is natuurlijk gewoon ontzettend ruk voor de horeca. Niet open mogen, geen gasten mogen ontvangen, onzekerheid over het voortbestaan. Echt niet tof, maar gelukkig blijven de meeste chefs gewoon lekker doorkoken. Gewoon thuis of voor hun speciaal voor de lock down ingeroepen takeaway. En hoe leuk zou het zijn als ik eens zo’n chef zou vragen om samen met mij live te koken? Samen kokkerellen, ouwehoeren en over eten praten terwijl we gewoon live uitzenden. Best wel heel erg tof. Dus ik besloot de stoute schoenen aan te trekken en een paar chefs en andere mensen die ik door de jaren heen heb leren kennen te benaderen. En een van de eerste die ik het vroeg was Ben van Geelen, de chef van Toscanini. Ik heb Ben leren kennen als een zeer gepassioneerde kok en ook nog eens een hele goede chef. En tja, Toscanini is gewoon wel de crème de la crème als het gaat om Italiaans eten. Ze zijn niet voor niets al 35 jaar een begrip in Amsterdam en daarnaast zijn ze vorig jaar nog uitgeroepen tot de beste Italiaan van Nederland. Dus behoorlijk tof. Ik stuurde Ben een bericht en sprak met hem af in het restaurant op de Lindengracht middenin de Jordaan. ‘Wat wil je precies doen? Ik las je bericht eigenlijk maar half.’ Haha. Ok! ‘Nou, zei ik tegen Ben. ‘Ik wil dat je gaat koken op mijn Instagram livestream. Gewoon hier in de keuken. Hij twijfelde geen seconde en riep: ‘Ja leuk, doen we! Ik ga saltimbocca maken!’

bySam livestream: woensdag 20 mei a.s. om 17.00 uur vanuit de keuken van restaurant Toscanini op Instagram live.

Oh en als je me volgt op Insta, dan weet je zeker dat je de livestream niet mist.

Dus daar is hij dan de nieuwe bySam livestream met als eerste gast chef Ben van Geelen van restaurant Toscanini. Verdraaid spannend vind ik het. Normaal gesproken kun je nog editen, eruit knippen en dat soort handige dingen. Maar aanstaande woensdag gaan ben en ik dus hartstikke live. En stiekem heb ik er ook onwijs veel zin in. Het leuke is dat Ben en ik gaan koken uit de Italiaanse bijbel, een kookboek die in samenwerking met Toscanini tot stand is gekomen, dus je kunt live mee kijken en live meeschrijven (of het opnemen, want daar heb je speciale tools voor) en dan kun je thuis die befaamde Toscanini Saltimbocca maken.

Oh en ik heb nog meer toffe mensen gevraagd om mee te doen aan de nieuwe bySam livestream, dus er komen nog meer te gekke live sessies aan. Dus hou bySam en mijn Instagramstories in de gaten!

Tags: livestream | live koken | koken met Toscanini

Recept tomatensaus voor pizza

Ik ben best een tijdje op zoek geweest naar de ideale tomatensaus om zelf pizza’s te maken. De ene was te waterig, de andere gewoon niet lekker…maar eindelijk heb ik hem gevonden: het recept voor een gruwelijk fijne tomatensaus voor op de pizza.

Dit heb je nodig voor de tomatensaus

  • 2 tenen knoflook (heel fijn geraspt)
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1½ theelepel fijn zeezout

Zo maak je de tomatensaus voor op de pizza

Doe alle ingrediënten samen in een kom en meng alles goed door elkaar. De saus wordt geconcentreerder van smaak wanneer het gebakken wordt, dus doe er niet meer zout bij. Dek de saus af en zet het voor drie uur in de koelkast voordat je het gebruikt voor op de pizza. Je kunt de saus ongeveer een week bewaren in de koelkast.

Nu nog een recept voor een pizzadeeg. Alstublieft: het perfecte recept voor pizzadeeg met zuurdesem.

Tags: recept tomatensaus voor op de pizza

Win twee plekken voor het leukste netwerkdiner van het jaar

Netwerken, voor een ondernemer bijzonder nuttig. Superfijn om soortgelijke mensen te ontmoeten en ideeën en ervaringen uit te wisselen. Daarnaast kun je tijdens het netwerken nieuwe contacten op doen, zakelijke relaties ontmoeten of potentiële klanten ontdekken. Maar de meeste netwerkevents zijn nogal saai en stijfjes. Met een beetje pech loop je met een glaasje ranzige wijn en een naambordje op je borst tussen de duffe grijze pakken. Dat vond Joeri Salet, partner IQ Creative (onder andere Happyhappyjoyjoy, Supperclub, Envy en Wolf Atelier) ook en hij bedacht dan ook een nieuw soort netwerkconcept: de Young Urban Professional dinners.

Young Urban Professional dinners

Want de yuppen van vandaag willen niet alleen professioneel geprikkeld worden, nee de smaakpapillen willen ook verwend worden. Dus waarom niet ‘zijn Envy’ als toneel gebruiken om de jonge ondernemers samen te brengen. En zo geschiedde. Afgelopen donderdag was ik bij de lancering van dit unieke netwerkevent. We begonnen met een glaasje bubbels, een oestertje en daarna gingen we aan tafel voor een vijfgangendiner. En dat zag er zo uit.

Envys kooktalenten

Wat ik zo ontzettend tof vind aan Envy is dat het al best lang bestaat in de Amsterdamse horeca scene. En nog steeds past het interieur en manier van koken helemaal bij vandaag de dag. Wist je trouwens dat de keuken van Envy al behoorlijk wat culinair talent heeft mogen herbergen. Michelinchefs Richard van Oostenbrugge en Nick Bril kookten hier ooit de sterren van de hemel. Chef Michael Wolf zwaaide hier ooit de scepter voordat hij het stokje overdroeg aan chef Floris van Straalen.

Win twee exclusieve plekken tijdens hét netwerkdiner

De Young Urban Professionals dinner wordt een serie van netwerkdiners. Iedere avond wordt gehost door twee inspirerende ambassadeurs uit meer dan tien verschillende branches. De volgende editie van hét netwerkdiner is op donderdag 17 oktober 2019. Om aan te kunnen schuiven moet je uitgenodigd worden door Joeri zelf, maar je kunt twee van deze plekken winnen. Hoe je kans maakt op twee plekken voor het volgende netwerkdiner? Tag de persoon met wie je naar hét netwerkevent van het jaar wilt gaan in dit Facebookbericht of deze Instagrampost. De winnaar wordt op 20 september 2019 bekend gemaakt.

Succes!

Young Urban Professionals dinner @ Envy
Prinsengracht 381
Amsterdam Centrum
Netwerkdiner

[mapsmarker marker=”11″]

Tags: netwerkevent Amsterdam | netwerkdiner bij Envy Amsterdam | young urban professionals dinner Amsterdam | netwerken in Amsterdam | event voor jonge ondernemers

Translate»