Brunchen was vroeger bij ons thuis het hoogtepunt van de week. Toen ik nog een kleine Sam was zaten we iedere zaterdagmiddag uitgebreid te tafelen. Lees verder
Een tijdje terug tipte ik je al over Sammie Sangria, een nieuwe vrolijke spot op de NDSM-werf in Amsterdam Noord. Lees verder
Jemig wat wordt het aankomend weekend heerlijk tropisch warm weer! Lees verder
Brewboys Bar is de nieuwe brewpub van bierbrouwers Amsterdam Brewboys. Lees verder
Otemba Ramen is de laatste toevoeging aan het lijstje van ramenrestaurants in Amsterdam. Zijn de meeste ramenzaken (op hier en daar uitzonderingen na) nou niet bepaald stijlvol, Otemba Ramen is juist bijzonder goed gesmoeld. Kleurrijke wallart, mooie houten krukken, lichtbronnen waarover is nagedacht. Otemba Ramen is een mooie plek geworden om te hangen en wat ramen weg te slurpen. In de keuken zwaait Joost van den Branden de scepter. Joost heeft onder andere bij restaurant Willems op de Willemsparkweg ervaring opgedaan in de keuken en wanneer je bij Otemba aanschuift vind je zijn versie van ramen. Zo heeft hij een mooi 63 graden eitje als topping voor de ramen en daarmee verraadt hij zijn ervaring als chef. Vandaag probeer ik zowel de tonkotsu als de tsukemen. De tonkotsu is denk ik de bekendste ramen in ons kikkerlandje. Ik slurp wat van de bouillon op basis van varken van mijn lepel en het bevalt me wel. Een smaakvolle dikke, maar niet al te dikke soep. De noedels zijn lekker dik en chewy. Heerlijk! De char siu is mooi bereid en ook het ei is perfect gegaard. Als ik één ding anders zou willen zou het zijn dat de lente-ui nog wat Lees verder