Taka Ramen is terug op de plek waar hij ooit begon: in het restaurant op de vierde verdieping van toko Dun Yong. Lees verder
Ramen Impossible in de Pijp is de allernieuwste ramensensatie van Amsterdam. Lees verder
Otemba Ramen is de laatste toevoeging aan het lijstje van ramenrestaurants in Amsterdam. Zijn de meeste ramenzaken (op hier en daar uitzonderingen na) nou niet bepaald stijlvol, Otemba Ramen is juist bijzonder goed gesmoeld. Kleurrijke wallart, mooie houten krukken, lichtbronnen waarover is nagedacht. Otemba Ramen is een mooie plek geworden om te hangen en wat ramen weg te slurpen. In de keuken zwaait Joost van den Branden de scepter. Joost heeft onder andere bij restaurant Willems op de Willemsparkweg ervaring opgedaan in de keuken en wanneer je bij Otemba aanschuift vind je zijn versie van ramen. Zo heeft hij een mooi 63 graden eitje als topping voor de ramen en daarmee verraadt hij zijn ervaring als chef. Vandaag probeer ik zowel de tonkotsu als de tsukemen. De tonkotsu is denk ik de bekendste ramen in ons kikkerlandje. Ik slurp wat van de bouillon op basis van varken van mijn lepel en het bevalt me wel. Een smaakvolle dikke, maar niet al te dikke soep. De noedels zijn lekker dik en chewy. Heerlijk! De char siu is mooi bereid en ook het ei is perfect gegaard. Als ik één ding anders zou willen zou het zijn dat de lente-ui nog wat Lees verder
Otemba Ramen staat te stuiteren om zich te voegen aan het lijstje van Amsterdamse ramenrestaurants. Lees verder
Ramen is een noedelsoepgerecht uit Japan, maar wist je dat de Chinezen het introduceerden in het land? Lees verder