Nu de horeca dicht is en chefs noodgedwongen thuis moeten blijven komen de kookfanaten met de meest creatieve oplossingen. Tja het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Mijn lievelings is toch wel de nieuwe kookserie van chef Michael Wolf met zijn te cute zoontje. Chef Wolf kookt met zijn zoontje De uit Oostenrijk afkomstige chef van restaurant Wolf Atelier kookt in zijn filmpjes voor de mensen thuis. Terwijl hij zijn uitlegronde over de ingrediënten houdt, wijst zijn mini-Wolf de producten aan. Echt ik smelt. En het leuke is dat typische gerechten uit zijn thuisland zoals apfelstrudel de revue passeren. Ik denk dat ik die dit Paasweekend maar eens ga proberen te maken. Bekijk meer kookvideo’s van Michael Wolf en zijn zoontje. Alain Caron kookt live vanuit zijn keuken Fan van de gerechten van Café Caron? Chef Alain Caron kookt vanmiddag om 17.30 uur in een livestream de gerechten van zijn restaurants. Dus zorg dat je klaar staat zodat je gelijk mee kunt koken met de chef. Sterrenchef Edwin Vinke deelt recepten Edwin Vinke van tweesterrenzaak De Kromme Watergang shined in zijn kookvideo’s met gerechten om thuis te maken. Wat dacht je van deze linzencurry? Check meer kookvideo’s op het Lees verder
Normaliter eet je de Oosterscheldekreeft alleen bij toprestaurants, maar nu kun je deze kreeft uit Zeeland ook thuis aan je eigen keukentafel eten! Lees verder
Het leven van een topchef wordt vaak vergeleken met dat van topsporters. Lees verder
Wat is ceviche nou precies? Waar komt het vandaan? Welke pepers gebruik je? Welke vissoorten zijn geschikt om ceviche van te maken en wat zijn de absolute no go’s voor ceviche? Waarom heet het zure goedje eigenlijk tijgermelk? En wat is een tiradito? Zoveel vragen die je kunt hebben omtrent ceviche en diegene die deze vragen het beste kan beantwoorden is cevichekoning Katinka Lansink Dodero. En laat ze nou toevallig vandaag haar nieuwe website gelanceerd hebben waar je het antwoord op al deze vragen kunt terugvinden. Haar moeder komt uit Peru en voor Katinka is ceviche net zo normaal als een bammetje kaas is voor de meeste Nederlanders. Niet voor niets geeft ze meerdere toprestaurants ceviche advies. En gelukkig voor ons organiseert deze brunette cevicheworkshops waar je terwijl je samen met haar uiteenlopende cevichegerechten maakt allerhande feiten en weetjes over dit Peruaanse gerecht van haar te horen krijgt. Want ja ceviche komt uit Peru. De vissers aten het als lunch. Ze gebruikten de net vers gevangen vis hiervoor en ‘gaarden’ het in een Peruaanse passievrucht (citrusvruchten waren er toen nog niet in Peru, dat brachten de Spanjaarden pas jaren later naar Peru). Allemaal historische feiten die ik heb geleerd van Lees verder
Jongens wat een bizarre tijd is dit. Lees verder