Diner

De Wijnkaart nieuwe wijnbar met wijnen uit Oost-Europa

De Wijnkaart is een nieuwe wijnbar, maar niet zomaar eentje. Lees verder

Bar Italia is terug op het Rokin

Bar Italia wat heb ik daar toch een paar prachtavonden beleefd. Lees verder

Bar Pif nieuwe wijnbar waar het ouderwets gezellig is

Bar Pif is splinternieuw en het oude interieur heeft een fraaie facelift gehad, maar ondanks dat voelt de nieuwe wijnbar vertrouwd aan. Lees verder

Getest: Local Dealer nieuwe tacospot in Amsterdam Oost

Het Dapperplein in de Indische buurt, ik kom er niet al te vaak. Lees verder

Ramen slurpen bij Otemba Ramen op de Kinkerstraat is bijzonder fijn

Otemba Ramen is de laatste toevoeging aan het lijstje van ramenrestaurants in Amsterdam. Zijn de meeste ramenzaken (op hier en daar uitzonderingen na) nou niet bepaald stijlvol, Otemba Ramen is juist bijzonder goed gesmoeld. Kleurrijke wallart, mooie houten krukken, lichtbronnen waarover is nagedacht. Otemba Ramen is een mooie plek geworden om te hangen en wat ramen weg te slurpen. In de keuken zwaait Joost van den Branden de scepter. Joost heeft onder andere bij restaurant Willems op de Willemsparkweg ervaring opgedaan in de keuken en wanneer je bij Otemba aanschuift vind je zijn versie van ramen. Zo heeft hij een mooi 63 graden eitje als topping voor de ramen en daarmee verraadt hij zijn ervaring als chef. Vandaag probeer ik zowel de tonkotsu als de tsukemen. De tonkotsu is denk ik de bekendste ramen in ons kikkerlandje. Ik slurp wat van de bouillon op basis van varken van mijn lepel en het bevalt me wel. Een smaakvolle dikke, maar niet al te dikke soep. De noedels zijn lekker dik en chewy. Heerlijk! De char siu is mooi bereid en ook het ei is perfect gegaard. Als ik één ding anders zou willen zou het zijn dat de lente-ui nog wat Lees verder

Translate»