‘Dim sum, ik heb er altijd een fascinatie voor gehad.’ Ik zit aan de keukentafel bij Ming. Al zo’n tien jaar maakt zij dag in dag uit dim sum met de hand. En dat ze er talent voor heeft blijkt wel uit de mini kunstwerkjes die prijken in de bamboo stoommandjes die voor mijn neus staan. Ming: ‘Ik heb van alles wat gemaakt zodat je lekker kunt proeven.’ ‘Mijn ouders komen uit Hong Kong en hadden vroeger restaurant Canton in Eindhoven. Toen ik klein was hielp ik in de keuken van het restaurant van mijn ouders. Dat vond ik uiteraard helemaal niets.’ Maar dim sum maken, dat ligt wel helemaal in haar straatje. ‘Ik wilde zo graag in de keuken van een dim sum restaurant werken. Iedere week gingen wij (zij wijst op haar man Olivier die ook aan de keukentafel zit) dim summen bij een zaak in Eindhoven. Ik vroeg of ik bij ze mocht komen werken, maar ze verkochten steeds nee. Ze wilden liever geen vrouw in de keuken. Maar ik bleef het vragen. Steeds weer totdat ze ja zeiden. Ik was uiteraard door het dolle heen. Ik begon met schoonmaken van de keuken, want jemig wat was Lees verder
En het regent er goddelijke Asian bites waar jij van kunt snoepen! Lees verder
Zullen we dim summen bij het dim sumrestaurant met de roltrap Lees verder
Waar kun je in Amsterdam goed en authentiek dim summen? Lees verder
Het is net alsof je een pretpark binnenloopt. Lees verder