Gezonde frietjes happen bij SchatjePatatje

 
Booking.com

Vanaf nu zal een frietje happen nooit meer hetzelfde zijn. Want sinds afgelopen dinsdag vind je aan de Ferdinand Bolstraat SchatjePatatje. Bij deze stijlvolle patatzaak van Sophie Sliepenbeek en Toon Drexhage hap je een patatje new style, dus niets geen frieten van aardappelen. Nee zoete aardappel en andere groente spelen hier de hoofdrol. Vandaag popte ik even binnen bij deze nieuwe zaak.

‘Het is nog niet af hoor,’ zegt Sophie veronderschuldigend. Nou ik vind het er al nice uit zien. Ok hier en daar kan de witte muur wel een opleuker gebruiken, maar verder ziet het er al behoorlijk ready uit.

schatje-patatje-amsterdam-ferdinand-bolstraat

Op de kaart van SchatjePatatje vind je standaard frietjes van zoete aardappel. En laat ik dat nou toevallig errug lekker vinden. Deze vitaminebommetjes zitten overigens ook nog eens boordevol antioxidanten. Maar ook bieten, pompoen en spruiten worden zo hop in de hete olie gegooid.

En on the side bij SchatjePatatje geen mayo (dat is even slikken voor een mayonaisefanaat zoals ik), maar homemade healthy dips. Wat dacht je van een all vegan sausje met geroosterde paprika en amandelen? Of een dip van fetakaas en geitenkaas? Dat laatste sausje heb ik even mogen proeven en smaakte zeker naar meer. Ik kan niet wachten om hem te proberen met één van hun healthy fries. Ik ben benieuwd of ze mijn zonder-mayo-geen-patat-overtuiging kunnen doorbreken. Oeeh challenge!

schatje-patatje-gezonde-frietjes

Helaas dat was alweer mijn bliksembezoek, want ik moet door naar een lunchdate bij Eastside (waarover je uiteraard snel meer leest op mijn blog). But SchatjePatatje, I’ll be back!

schatje-patatje-ferdinand-bol Schatje Patatje Amsterdam

Sinds kort kun je ook al ‘s morgensvroeg terecht bij SchatjePatatje. Dan is hun zusje SchatjeMoutje geopend voor een bakkie koffie en een ontbijtje.

SchatjePatatje
Ferdinand Bolstraat 48
Amsterdam De Pijp
Snacks | diner | gezond

Ook nice: Gezonde burgers en bitterballen bij SNCKBR.

Fout: een marker met het ID 176 bestaat niet!
Translate»
Lees vorig bericht:
SNCKBR Amsterdam Van Woustraat
Snacken new style bij SNCKBR

 Lekker snacken zonder schuldgevoel en zonder extra love handles? Klinkt als to good to be true, maarrrr met de komst...

Sluiten