Het is zover… Ron Gastrobar Oriental het langverwachte nieuwe restaurant van sterrenchef Ron Blaauw is geopend!! Bij deze nieuwe Asian hotspot op de Kerkstraat zet de chef zijn kooktalenten in om de heerlijkste Aziatische gerechten
op tafel te toveren. Samen met drie andere bloggers prikten we onze stokjes in de gerechten van Blaauw en maakten we een vlog.
Direct reserveren bij Ron Gastrobar Oriental
Cocktail Oriental
Een lekker mixje van cocos en passievrucht om de avond goed te beginnen…
Dim sum time!
Op de kaart staan vijf verschillende huisgemaakte dim sums om uit te kiezen. Stiekem hadden we gehoopt op meer keus, maar wat we voor onze neuzen krijgen smaakt bijzonder goed. De kai kauw choi kau (gestoomde en gebakken dumpling gevuld met kip en groenten) is favoriet.
Kai kauw choi kau (kip en groente dumpling):
Ngau mee bao (ossenstaart broodje met foie gras):
Kai Sieuw Mai (de traditionele Sieuw Mai, maar dan met kip):
Ha kauw met een twist, met een dotje wasabi mayonaise:
Eendenhart lekker of niet?
Of we de bouillon van eend willen proberen? Maar natuurlijk! De soep is wat aan de zoute kant, maar het eendenhartje is bijzonder lekker. Zo ontzettend mals!
Peking eend!!!
Je kunt niet bij Ron Gastrobar Oriental geweest zijn zonder de Peking eend geproefd te hebben. En dit is wat mij betreft de hit van de avond. Want deze eend heeft niet alleen een waanzinnig krokant velletje, maar is ook nog eens lekker rosé van binnen. En dat maak ik niet vaak mee bij Peking eend. En ook de combinatie met de gestoomde buns (super vers en zacht!) is een fijne afwisseling ten opzichte van de standaard gestoomde pannenkoekjes waarmee dit gerecht meestal geserveerd wordt.
Build your own duck bun! Uiteraard ook hier weer met hoisinsaus zoals het hoort! Fingerlicking good!!
Maar ook de super crispy ling mung kai (citroen kip) en sticky spareribs en soft shell crab gaan er goed in. En ooit weleens varkensoren gegeten? Moet je zeker eens proberen. Het is zeker de moeite waard!
Verrassingsei
Als je denkt dat je alles wel hebt gehad, staat er nog een extra verrassing op je te wachten: Ron’s surprise ei…
Hmmm ijs van zoete aardappel met heel veel krokante lagen deeg.
Het interieur
De grote bar (die er al stond ten tijde van Lola) heeft nog steeds een centrale rol en dat maakt dat het restaurant meer is dan alleen een plek om te eten. Er is veel aandacht besteed aan een mooi en comfortabel interieur waardoor je verblijf bij Ron Gastrobar Oriental extra fijn is. Ook zorgen de kamerschermen voor intieme hoekjes.
Lekker laagdrempelig
Opvallend vind ik de relaxedheid waarmee het personeel staat te bedienen. Er is ruimte voor grapjes en een ontspannen praatje. Natuurlijk kun je hier niet dezelfde prijzen verwachten zoals bij de gemiddelde dim sum tent, maar voor 15 euro krijg je twee mandjes met gestoomde dim sums op tafel en ook de gerechtjes (formaat net geen voorgerecht, maar ook geen hoofdgerecht) kosten 15 euro. Dat is dus smikkelen van sterrenchef voedsel voor een normale prijs.
Op z’n Chinees
Zoals je gewend bent van de gastrobars van Ron Blaauw kun je ook hier weer met z’n allen van hetzelfde bordje prikken (dit keer dan wel met je stokjes en niet met je vork), want ook hier deel je je gerechten met je tafelgenoten. Net zoals de Chinezen het doen.
Feestelijke opening
Maar er is meer Ron! Want ik was vorige week ook nog op de opening. Een echte leeuwendans werd met veel kabaal opgevoerd en naast loempia’tjes werden we ook verwend met Rons hotdogs Asian style.
Reserveer een tafeltje bij Ron dan weet je zeker dat je terecht kunt. Reserveren kan hieronder:
Ron Gastrobar Oriental
Kerkstraat 23
Amsterdam Centrum
Lunch | brunch | diner
Openingstijden Ron Gastrobar Oriental:
Dagelijks van 7.30 uur tot 23.00 uur
Al eens bij The Fat Dog geweest? Het luxe hotdogrestaurant van Ron Blaauw?
Ook bij restauratn Ron Gastrobar op de Sophialaan is het très bon!