Joya ging afgelopen zomer stilletjes open op de Spuistraat. Op de plek waar voorheen Blue Boy zat zit nu deze Asian food spot. De inrichting van de voorganger was verzorgd door Casper Reinders en alhoewel het concept en de naam veranderd zijn, is het interieur gebleven.
Joya Asian inspired cuisine
Asian inspired cuisine noemen ze het zelf. Dat houdt in dat je de smaken van het verre oosten terugproeft in de gerechten, maar dat er op de Franse wijze gekookt wordt.
Denk aan oesters Rockefeller, maar in plaats van de dragon en peterselie is de oester gegratineerd met soja, gember en chilipeper. Maar ook steak tartare op z’n thais, dus met beef, koriander, citroengras en nog meer smaken die je normaal gesproken in een Thaise beef salade proeft. Het leuke aan deze gerechten met een Aziatische twist is dat je smaakpapillen flink aan de slag mogen want vlak smakende dishes zitten er niet tussen.
Aziatisch food fest
Maar er komt nog meer op onze tafel.
We laten onze stokjes worstelen met een huisgemaakte siu mai met een rauwe coquille. De siu mai is mooi van structuur, goed op smaak en lekker vet. Een mooi gemaakte dim sum dat heel erg goed gaat bij de homemade chili olie.
Ook de soft shell crab met wasabimayonaise en mangomiso is een echte smaakbom. Het frisse van de wasabimayonaise en het zoute van de miso doen het goed samen. Een top gerecht.
Er volgen nog meer fijne gerechtjes: Een ceviche van corvina met gepofte maïs, tonijntartaar met ingelegde daikon (pfff zo goed), zeewier en avocado.
Daarna is het tijd voor de hoofdgerechten: Dorade met morning glory (één van mijn favo veggies), tamarindsaus, Thaise kruiden en een gemberdressing. Echt om je bord bij af te likken.
Maar ook de pork belly met garnalen, groene curry en atjar is waanzinnig. De buikspek heeft een heerlijk krokant korstje en is lekker mals en ik ben verslaafd aan de zoetzure marinade.
We kunnen echt geen boe of baa meer zeggen en wat hebben we een heerlijk maal achter de kiezen. Restaurant Joya is zeker een aanrader als je houdt van Aziatisch eten en van verschillende smaken wilt snoepen. Er komen Japanse, Thaise, Chinese en Indonesische smaken voorbij met een Franse twist en het werkt bijzonder goed.
Reserveren bij restaurant Joya
Een tafel reserveren is wel zo handig. Weet je tenminste zeker dat je terecht kunt bij dit restaurant. Reserveren kan hieronder.
Joya
Spuistraat 3G
Amsterdam Centrum
Borrelen | diner
Openingstijden Joya:
Dinsdag tot en met donderdag van 18.00 uur tot 22.00 uur
Vrijdag en zaterdag van 18.00 uur tot 22.30 uur
[mapsmarker marker=”476″]
Tags: Aziatisch eten Amsterdam | Asian food Amsterdam | waar kun je goed Aziatisch eten in Amsterdam? | Aziatisch eten in een mooi restaurant | restaurant Joya Amsterdam Centrum