Een dikke vette like voor het nieuwe restaurant Jacobsz op de Ringdijk in Amsterdam Oost. Dit nieuwe restaurant is net open en nu al één van mijn favorieten. Alleen het pand al, wauw het blijft te gek het voormalig regthuys in Watergraafsmeer.
Kick-ass interieur
Eenmaal binnen kom ik ogen tekort. Mooie zachte kleuren en verschillende houtsoorten make it easy on the eyes. Ik vind het tof dat ze de historie van het pand hier en daar terug hebben laten komen. En ik zie overal te gekke dingen die ik het liefste mee wil nemen.
Ik heb zin om gewoon even niet na te denken en me te laten verrassen met een fijn wijntje. En die krijgen we: Een heerlijke Chardonnay van Saint-Aubin. En die laten we ons goed smaken.
Kunstwerkjes op je bord
De gepekelde zalm is zo prachtig. Alles klopt, de vormen, de kleuren woah. Zo mooi dat je het wilt inlijsten, vindt mijn vriendin en ik ben het met haar eens. Ik vind het gewoon te zonde om op te eten. Ik geloof dat ik wel zo’n twintig foto’s heb gemaakt van het visje.
Lekker experimenteren, daar zijn ze bij Jacobsz niet zo vies van. Zoals de van binnen gegaarde zalm, seriously hoe doe je dat? Zo knap dat ze dan weer allerlei heerlijke smaken op een bord verzamelen en dan denk je wat? Maar hé het klopt gewoon. En na vanavond weet ik ook hoe yum oesterblad is vooral in combinatie met zalm. Nice!
Door de fotogenieke zalm wordt de buikspek die op hetzelfde moment op tafel komt een beetje vergeten. En ook als is hij niet zo knap als de vis, hij is wel bijzonder lekker. Lekker sweet ’n sticky van buiten door de lak van de chef en zacht van binnen. De beetgare snijbonen en crunch van casave maken het gerecht af.
Het tussengerecht: Een ceviche van harding hapt ook wel heel erg fijn weg. Wat een smaaksensatie: yuzu, Oost-Indische kers, avocado, mango, dillebloem, croutons van roggebrood. En verrek het past gewoon fantastisch bij elkaar.
Foodgasm
Ik kan geen ander woord bedenken dat de eerste hap van de groene kool van de bbq het beste omschrijft. Dit is waanzin. Hoe fantastisch kun je een stuk groene kool laten smaken? Nou zo fabulous dus. De zoute amandelen en merengue van kurkuma en basilicum zorgen nog voor een extra bite. Je zou denken dat het teveel is, maar nee het is wederom weer perfect.
Arme heilbot, want alhoewel er helemaal niets mis is met het gerecht, de groene kool stole his thunder.
Sweetness
Ook de zoetekauw komt aan zijn of haar trekken bij Jacobsz. Mooie desserts, maar ik ben toch meer een liquid dessert persoon. De dessertcocktail is dan ook meer aan mij besteed.
Vergeet als je bij Jacobsz bent ook niet even een kijkje te nemen boven, want je wilt de chill kamer (compleet met whiskeys) en private dining room niet missen.
Ik ben helemaal fan van restaurant Jacobsz. Alles klopt: Het pand, het waanzinnig mooie interieur, het te gekke team, awesome food, fantastische wijnen….I’m hooked!
Restaurant Jacobsz
Middenweg 6
Amsterdam Oost
Lunch | brunch | dinner
[mapsmarker marker=”187″]