Bord’Eau à la maison is het culinaire antwoord van chef Bas van Kranen en restaurantmanager Wouter Denessen van restaurant Bord’Eau* op de lockdown.
Terwijl de horecazaken op slot gingen zag je op Instagram hoe chef Van Kranen samen met z’n team tig pizza’s en andere lekkernijen in elkaar draaiden voor hun takeaway menu voor thuis. Ook zag je af en toe shots van Bas in de natuur met de meest mooie verse kruiden. Want het menu bestaat uit zowel verse kruiden als producten van leveranciers uit Amsterdam en omgeving. Dat wil ik! Uiteraard was ik weer veel te laat met bestellen, want het nieuwe takeaway menu van Bord’Eau trok zoveel bekijks dat het week na week strak uitverkocht. Maar nu dan toch eindelijk heb ik het Bord’Eau à la Maison weten te bemachtigen. En dat zag er zo uit en smaakte zo.
Comforting dishes gecreëerd door een sterrenchef, dat is eigenlijk een beetje hoe je het thuismenu van restaurant Bord’Eau zou kunnen omschrijven. Zo zat er in het menu van vorige week een briljante pizza. Maar niet zomaar eentje, een pizza met een flinterdunne bodem en een gruwelijk lekkere topping van broccoli, paarse bloemkool, witte bloemkool, graskaas en salie. En jemig wat kan een gehaktbal van een sterrenchef toch waanzinnig zijn. De gerechten zijn ogenschijnlijk eenvoudig, maar Bas kennende gaan er behoorlijk ingewikkelde bereidingen aan vooraf. Comfort food meets haute cuisine it is!

Het Bord’Eau à la maison komt in stevige bakjes van biologisch karton met plastic deksels. Het assortiment is verdeeld in drie categorieën:
- rode stickers: 7-15 minuten in de oven (200 graden)
- groene stickers: klaar om op tafel te zetten
- oranje stickers: gelijk de vriezer in

In de tasjes zit per persoon een bolletje huisgemaakte zuurdesembrood dat heel even in de oven moet. Sowieso al een fijn begin van ons diner, maar de twee waanzinnige dips maken het tot een waar feestje: aïoli met peterselie en aïoli met gerookte zolderspek. Echt zo goed dit.
Het menu bestaat uit verschillende gerechten. Je kunt alles tegelijk op tafel zetten en ervan smikkelen, maar je kunt het ook opdelen in gangen. Het is aan jou. Wij aten de veggies als eerste gang, gevolgd door de gazpacho en de rest aten we shared-dining-stijl.

Het groenten-van-het-moment-gerecht bestaat uit heel veel verschillende sexy smakend groen in een heerlijke vinaigrette. Lekker fris en smaakvol.

Een gazpacho van witte asperges en look (ajo blanco) met als garnering grapefruit en amandel. Wauw wat een spannende koude soep.
witte bonensalade Caesarsalade
Fris knapperig groen komt in de vorm van een Caesarsalade met de meest heerlijke Caesardressing ooit. Echt een gerecht waar ik maar van blijf eten. Ook de witte bonen met een witte bonencrème, mosterd en tijm is een smakelijk geheel.

Tijd om weer de oven in gebruik te nemen. De gehaktbal van lamsvlees en de pizza gaan er beiden zo’n zeven minuten in en komen er geurend weer uit. De lamsgehaktbal komt met een crème van knoflook en oregano en is niet te versmaden. Zo zo fijn.

En zoals ik al eerder zei, de pizza met een flinterdunne flammkuchen-achtige bodem en een groententopping van broccoli, paarse bloemkool en witte bloemkool is om van te houden zo lekker. Extra mooi met de graskaas en de salie.

Ik hou van frisse desserts en laat in dit thuismenu nou toevallig één en al frisheid te bevatten. Het is een festijn van ingelegde komkommer, ingelegde abrikoos, komkommersap, abrikoosgranita met als hartige en romige tegenhanger de geitenkaascrème. Heerlijk!
Om het af te leren zit er voor ieder persoon een amandelmadeleine met koude sabayon bij. Maar die was al op voordat ik er een foto van kon maken.
Het Bord’Eau à la maison menu is om je vingers bij af te likken. Prachtige gerechten waar de lente/begin zomer vanaf spat en die te gek zijn om met je tafelgeno(o)t(en) van te prikken. Het menu (€39,95 per persoon) bestaat uit zeven gerechten.
Bord’Eau á la maison
Nieuwe Doelenstraat 2-14
Amsterdam Centrum
Takeaway
Je kunt het Bord’Eau takeaway menu online bestellen voor donderdag 12.00 uur en op vrijdag of zaterdag ophalen tussen 15.00 uur en 17.30 uur.
Ook interessant:
- Brasserie OCCO is de ultieme plek voor een uitgebreide tafelsessie
- Contra Amsterdam nieuwe jazzbar waar je ook goed kunt eten
- Chef van Toscanini opent Leonardo’s Ravioli Bar
- Cafe Restaurant Sandberg nieuwe spot van team achter Cafe Restaurant Metro en Entrepot
- Bon Burger Bar nieuwe wijnbar en burgerbar in Amsterdam Oud-West
Tags: restaurant Bord’Eau takeaway menu | sterrenzaak Bord’Eau à la maison menu voor thuis | chef Bas van Kranen