De eerste keer dat ik mijn tanden in een Jiang Bing zette was ik verkocht. Die mooie dunne crêpe, knapperige sla, krokant gefrituurde deegvelletjes, frisse bosui en die krachtige hoisinsaus. Sindsdien ben ik hooked en moet ik gewoon af en toe zo’n Chinese pannenkoek scoren. Dus toen mij werd gevraagd om voor Go-Tan een lekkere snack te maken met hun Emping Salted leek het me te gek om een variant op de Jian Bing te maken. Sowieso ben ik best wel fan van de producten van Go-Tan, omdat het kwalitatief goede producten zijn en achter dit merk gaat een foodloving Asian family schuil. Een merk waarin ik mezelf helemaal kan vinden. Bijkomend voordeel is dat ik emping verslavend lekker vind. In het originele recept voor de Chinese crêpes worden deegvellen gefrituurd en verwerkt in de vulling. Door Go-Tan Emping Salted te gebruiken in plaats van zelf aan het frituren te gaan, bespaar ik mezelf ook nog eens de moeite om te frituren. Een win-win situatie dus!
Misschien zeg je nu, ‘ehm wat is de Emping Salted van Go-Tan?’. Nou dat is een heel erg lekker Indonesisch chipsje gemaakt van melindjonoten. Omdat het maar uit drie ingrediënten bestaat: melindjonoten, zonnebloemolie en zeezout is het ook nog eens vegan! Het is heerlijk knapperig en heeft een licht bittere smaak. Het is super om dit op tafel te zetten als bewuste snack, maar ook tof om te verwerken in een gerecht voor een gezellig snackmoment, zoals mijn Jian Bing versie. Oh en je kunt deze zoutjes kopen bij de Albert Heijn, Jumbo, Plus, Hoogvliet en Coop.
Benodigdheden voor de Jian Bing met Emping Salted:
- 300 gram bloem
- 450 mililiter water
- 3 eieren
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel witte peper
- 2 eetlepels zwarte sesamzaadjes
- 2 kipfilets
- 3 bosuitjes (in dunne ringen gesneden)
- Flinke hand verse koriander (grof gehakt)
- 2 eetlepels hoisinsaus
- 6 bladeren gewassen ijsbergsla
- 1 zakje Go-Tan Emping Salted
- Olie of boter om in te bakken
- Een halve komkommer (in dunne plakjes gesneden)
- 5 radijsjes (in dunne plakjes gesneden)
- Siracha(saus) (optioneel)
- Flinke hand pinda’s (fijngehakt)
Zo maak je de Chinese pannenkoekjes
1.Verhit wat olie in een koekenpan. Meng in een kom de bloem, het water, de zout en de witte peper met een garde tot een glad en dun beslag.
2.Kluts de eieren heel licht met een vork in een kleine kom.
3.Wanneer de pan heet genoeg is schep je met een soeplepel wat beslag in de koekenpan. Draai dit snel rond zodat het beslag zich verdeelt. Schep twee eetlepels van het ei in het midden en verdeel over de pannenkoek. Strooi wat zwarte sesam en bosui over het ei. Bak totdat het ei gestold is en keer de pannenkoek om. Bak nog 1 a 2 minuten en leg de crêpe op een voorverwarmd bord. Ga zo door totdat al het beslag op is. Houd de pannenkoeken warm in de oven.
4.Verhit wat boter of olie in een koekenpan. Wanneer de pan heet genoeg is bak je de kipfilets goudbruin (ongeveer 5 minuten per zijde). Laat de kipfilets even rusten voordat je ze in plakjes snijdt.
5.Nu is het tijd om de pannenkoeken te toppen! Leg de pannenkoek met de ei-bosui kant naar beneden op een snijplank. Beleg met de sla, kip, komkommer, radijs, hoisinsaus, Emping Salted, sriracha(saus), pinda’s en koriander.
6.Rol de crêpe op, snijd in handzame porties en serveer met extra hoisinsaus en extra Emping Salted om te snacken.
Eet smakelijk!
Ook interessant:
- 5 dingen die je nog niet wist over havermout en 3 superlekkere overnight oats variaties
- Dit zijn de nieuwste Amsterdamse horecazaken van 2025
- Bij Williams Farmhouse in Amsterdam Zuid waan je je op het Britse platteland
- Boon & De Koot nieuwe wijnbar en resto van team achter restaurant Zoldering
- Team achter restaurant De Willem heropent Roest Amsterdam
Recept Jian Bing met Emping Salted | nieuw recept | Aziatisch recept