Roergebakken tofu met zwarte peper, zout en chili

Een goed tofugerecht kan zo fijn zijn. Dit recept voor roergebakken tofu met zwarte peper, zout en chili is er eentje die lekker veel smaak heeft en een heet pepertje. Ik word er in ieder geval altijd blij van. En het fijne is dat dit vegetarische Aziatisch gerecht echt zo op tafel staat.

Benodigdheden roergebakken chili tofu (voor 2 personen):

  • 200 gram stevige tofu (in blokken van 3×2 cm gesneden)
  • Een halve rode peper (in dunne ringen gesneden)
  • 0,5 theelepel gemalen zwarte peper
  • 0,5 theelepel zeezout
  • 2 theelepels maïzena
  • 5 eetlepels plantaardige olie
  • 1 bosui (in schuine ringen gesneden)

Zo maak je de roergebakken chili tofu:

  1. Laat de tofu uitlekken in een zeef of vergiet en dep droog met een keukenpapiertje
  2. Strooi de maïzena over de tofublokjes, schep de blokjes om zodat de maïzena zich verdeelt over de blokjes. Schud de overtollige maïzena van de blokjes af.
  3. Strooi de zwarte peper en zeezout over de tofublokjes en schep de blokjes om zodat de peper en het zout een mooi dun laagje vormen om de blokjes tofu.
  4. Verhit een wok en giet de olie erin. Test of de olie heet genoeg is door er een paar druppels water in te sprenkelen (wees voorzichtig dat je niet teveel water in sprenkelt, het kan namelijk spetteren!)
  5. Gooi de tofublokjes in de hete olie en bak ze in een paar minuten rondom goudbruin. Voeg de bosui en de rode peper toe en bak ze nog even 1 minuutje mee.
  6. Schep alles uit de wok en laat het even uitlekken op een keukenpapiertje.

Schep vervolgens de tofu op een groot bord en serveer met gestoomde witte rijst en roergebakken morning glory.

Tags: Vegetarisch koken | vegetarisch gerecht | Aziatisch gerecht | vegetarisch Aziatisch gerecht | Chinees koken | Chinees gerecht | koken met tofu | recept voor tofu gerecht

Translate»
Lees vorig bericht:
Mexico City tips vakantie
Waarom Mexico City de coolste stad ooit is

Mexico City is moeiteloos cool en een paradijs voor foodies. Lees verder

Sluiten