Wist je dat je met jackfruit een heerlijke pulled jackfruit kunt maken?
Ik werd geïnspireerd door een pulled chicken met koolsla recept van HelloFresh. Die hartige kip in combinatie met die knapperige koolsla, hmmm. Maar ik wilde kijken of het net zo lekker is met een vegetarische pulled jackfruit.
Helaas groeit jackfruit in Nederland niet aan de bomen, maar je kunt heel erg goed jackfruit uit blik gebruiken om pulled jackfruit van te maken. Let er wel op dat je de jonge groene jackfruit in zout water pakt, want deze is hartig.
Dit heb je nodig voor de pulled jackfruit met koolsla
2 personen | 30 minuten kooktijd
- 2 rode ui in halve ringen
- 2 theelepels gerookte paprikapoeder
- 1 wortel geraspt
- 1 kwart rode kool geraspt
- 2 grote of 4 kleine broodjes
- 1 blik jonge jackfruit in zout water (uitgelekt)
- 3 eetlepels mayonaise
- 50 gram augurken in ringen gesneden
- 1, 5 eetlepel roomboter
- 1 eetlepel mosterd
- 1 eetlepel witte wijnazijn
- peper en zout
Verder nodig:
- oven en bakplaat
- hapjespan of koekenpan met deksel
- broodmes
Zo maak je de pulled jackfruit met koolsla
Verhit de boter in een hapjespan of koekenpan en bak hierin de rode ui, jackfruit en gerookte paprikapoeder 4 minuten op middelhoog vuur rondom bruin. Zet het vuur lager en voeg twee eetlepels water toe en laat met de deksel erop 20 minuten pruttelen. Roer tussendoor af en toe.
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Maak nu de koolsla
Doe de mosterd, mayonaise en wittewijnazijn in een middelgrote kom en meng alles goed door elkaar tot een dressing. Doe één derde van de wortel en één derde van de rode kool bij de dressing en roer alles goed door elkaar. Doe nu de rest van de wortel, de rode kool en de helft van de augurken erbij en roer goed door. Breng op smaak met peper en zout.
Leg de broodjes op de bakplaat en bak ze volgens de aanwijzingen op de verpakking goudbruin.
‘pull’ de jackfruit
Haal de jackfruit uit de pan en laat iets afkoelen voordat je het met twee vorken uit elkaar trekt in dunne reepjes.
Verhoog het vuur van de pan waarin de rode ui zit en haal de deksel eraf. Laat de rode ui twee tot 3 minuten koken zodat het meeste vocht verdampt.
Bouw je broodje
Snijd met een broodmes de broodjes open. Leg wat pulled jackfruit op ieder broodje, schep de gebakken rode ui en tenslotte wat koolsla erop.
Verdeel de broodjes over de borden en serveer met nog meer koolsla en de rest van de augurken.
Eet smakelijk!
Ook interessant
- 5 dingen die je nog niet wist over havermout en 3 superlekkere overnight oats variaties
- Dit zijn de nieuwste Amsterdamse horecazaken van 2025
- Bij Williams Farmhouse in Amsterdam Zuid waan je je op het Britse platteland
- Boon & De Koot nieuwe wijnbar en resto van team achter restaurant Zoldering
- Team achter restaurant De Willem heropent Roest Amsterdam
Vegetarisch recept | pulled jackfruit