Porchetta oh heerlijke porchetta. Een flink stuk buikspek opgerold met hierin kruiden en daarna gegaard in de oven. Als je er daarna plakken van snijdt heb je een soort rollade-achtig stukje vlees. Goddelijk. Afgelopen Kerst nog stond het bij ons op tafel. En nu is er in de Pijp Porchetteria Amsterdam, een heus Porchettarestaurant.
Porchetteria Amsterdam
De porchetta wordt door de peeps achter Porchetteria Amsterdam zelf gemaakt en geroosterd in hun houtoven. Vervolgens gaat de huisgemaakte porchetta op hun pizza’s en sandwiches. Zo hebben ze broodjes en pizza’s met hun homemade porchetta en burrata…ohhh my kun je je voorstellen wat een heerlijke hap comfort food dat moet zijn? Dat wil ik! Maar naast porchetta kun je ook aanschuiven voor Italiaanse broodjes en pizza’s met spicy salami, mortadella di Bologna, Italiaanse ham of een vega variant met fungi. En je kunt ook je eigen sandwich of pizza samenstellen. Hoe leuk!
Alle worsten en hammen halen ze bij familiebedrijven in en in de buurt van Bologna. Je hebt al een sandwich of pizza voor 7 euro.
En om je maaltijd compleet te maken kun je het aftoppen met een pizza met Nutella.
Ook net geopend in de Pijp: de eerste arepa’s pop-up van Amsterdam. Hier eet je Zuid-Amerikaanse maïsbroodjes gevuld met lekkere dingen zoals pulled pork en kip met avocado.
Porchetteria Amsterdam
Frans Halsstraat 63
Amsterdam De Pijp | Zuid | Oud-Zuid
Lunch | snack | diner | take out
Openingstijden:
Woensdag en donderdag van 12.00 uur tot 20.00 uur
Vrijdag tot en met zondag van 12.00 uur tot 22.00 uur
Foto: van de Instagrampagina van Porchetteria geplukt
[mapsmarker marker=”99″]
Tags: porchettarestaurant Amsterdam | porchetta eten in Amsterdam | eerste porchetteria Amsterdam Zuid | Italiaanse pizza’s en sandwiches met buikspek uit de houtoven | houtoven pizza’s | nieuwe spot Amsterdam Zuid | er is een heus porchettarestaurant geopend in de Pijp | Italiaanse pizza’s en sandwiches eten in de Pijp