Lekker eten en tegelijkertijd superbewust bezig zijn? Dat kan bij pop up restaurant Instock Amsterdam in het Westerpark. Bij dit restaurant met een voedselreddende ambitie wordt er namelijk gekookt met producten die anders door de Appie zonder pardon zo de kliko in waren gekiept.
De do-gooders achter Instock hebben elkaar bij Ahold ontmoet. En daar kregen ze het briljante idee voedsel te redden van de verspilling en ze een betere bestemming te geven: het bord van dankbare eters.
Rondje Appie Happie
Bij Instock staat er niet iedere ochtend een grote bus uit te laden om de koks te voorzien van kookwaar. Nee, iedere dag rijden ze zelf met een elektrisch busje langs een aantal Albert Heijns in Amsterdam. Met een volle bus rijden ze dan weer terug naar Westerpark waar het kookfestijn kan beginnen.
Terras aan het water
Het lijkt vandaag wel tachtig graden, dus een aperitiefje buiten is welkom. Pop-up restaurant Instock heeft een mooi terras aan het water, maar aangezien meer gasten dit ‘briljante’ idee hadden, nippen wij van onze prosecco op het stoepje.
Lekker en super bewust drie-gangen menu
De chefs toveren van de ‘oogst’ van de dag, oftewel de bij elkaar gescharrelde producten van de ochtend, drie gangen op tafel. Vandaag op het menu: soep van verschillende sla, rib-eye en wortelflan.
Om te beginnen heel veel groente
Wat krijg je als je een smaakvolle bouillon van sla over een laagje knapperige groenten schenkt? Een heerlijk slasoep. En dat is zeker niet verkeerd.
Bourgondisch hoofdgerecht
De opmaak van het bord is lekker bourgondisch. Een flink stuk mals vlees, lekkere toef zijdezachte aardappelmousseline ernaast, heerlijke dot saus, zachte gestoofde prei en knapperige prei erbovenop. Aangezien ik groot fan ben van verschillende texturen op één bord en ook van riante porties houd, ben ik erg blij met dit hoofdgerecht.
Zoet en zuur op één bord
De wortelflan die we als dessert geserveerd krijgen is verrukkelijk. Heerlijk het zoete van de wortel gecombineerd met het zure van de sinaasappel, afgetopt met het knapperige van de muesli.
Bewust eten was nog nooit zo leuk
O o o, wat is Instock toch een fantastisch restaurant! Alles klopt: de locatie en de sfeer (heerlijk relaxed aan het water), de bediening (super enthousiast en attent), het eten (gezond, lekker en bewust) en ook de setting. Ook al is het een tijdelijk concept, het is wel ontzettend leuk aangekleed. Ik ben fan en ga zeker nog eens terug voordat het te laat is! Ik kan je aanraden hetzelfde te doen…
Instock
Polonceaukade 9
Amsterdam Westerpark
www.instock.nl
Instock is tot mei 2015 geopend op:
Donderdag, vrijdag en met zaterdag van 18.00 uur tot 23.00 uur
Zondag van 10.30 uur tot 17.00 uur voor Sunday Brunch.