Er wordt geboord, gezaagd en getimmerd op het moment dat ik samen met mede-eigenaren Michel Pais en Benjamin van Roekel het pand op het Marie Heinekenplein betreed.
No Rules is in de maak en wordt een all day zaak waar je ’s morgens vroeg kunt neerstrijken voor een kop koffie, ’s middags kunt lunchen, later op de dag kunt borrelen, vervolgens kunt blijven hangen voor het diner om tenslotte te eindigen met een cocktail in de bar.
Restaurant met open keuken en terras
Het restaurant is het nieuwe culinaire project van driesterrenchef Jacob Jan Boerma (De Leest***). Samen met Michel en Benjamin en Bram van Es tuigen ze nu deze prachtige horecazaak op. Links komt een mooie bar, rechts het fraaie restaurantdeel met een open keuken. Binnen komt er plek voor zo’n 160 man en alsof dat al niet genoeg is krijgt No Rules ook nog eens een groot terras waar je de hele dag zonnestralen kunt vangen. Op het terras kunnen zo’n 130 gasten zichzelf installeren.
Wanneer je binnen in het restaurantdeel zit dan kun je waar je ook zit de keuken in turen. ‘We hebben het restaurant express zo ingericht dat je op iedere plek de open keuken kunt zien,’ aldus Michel. En er is ook een chef’s table zodat je wel heel erg dichtbij de pizzaoven zit. Dat is toch nog steeds een populair dingetje. De mannen hebben nog over veel meer dingen nagedacht. Zo zijn er overal stopcontacten zodat je overdag lekker met je laptop kunt gaan zitten werken en ook hebben ze het zo ingericht dat ook al ben je de eerste die er gaat zitten, het nog steeds knus en gezellig is. Zo komt de ervaring van de mannen (o.a. Strand Zuid en Vondelpark3 (Michel en Bram), Nuevo & Sur (Benjamin) en De Leest (Jacob Jan) toch goed van pas. Benjamin: ‘No Rules is een compleet hospitality concept. Gebouwd zonder regels.’
Pizza’s en meer
Uiteraard wil ik heel erg graag weten wat er op de kaart komt te staan bij No Rules. ‘We vertellen uiteraard nog niet alles,’ lacht Van Roekel. ‘Jacob Jan heeft samen met chef Richard Way (bekend van Restaurant Zuid) een spannende, lekkere en uitnodigende barkaart gemaakt. Er staan allemaal kleine hapjes uit de pizza oven op, maar ook een bitterbal.’ Uiteraard op z’n Jacob Jans. Het signatuur van Boerma, fris, licht en zuur, zul je zeker terugproeven. Op de rest van de kaart vind je onder andere pizza’s terug. Deze worden gebakken in de speciale elektrische oven die ze vanuit Italië hebben over laten komen. Ze hebben hun eigen pizzabodem gecreëerd. ‘Dit was een heel proces, scheikundig bijna,’ aldus Pais. ‘We hebben geëxperimenteerd met verschillende meelsoorten om zo tot een zeer lichte crispy pizzabodem te komen. En ja we hebben heel veel verschillende pizza’s geprobeerd tijdens dit proces.’ Ze pretenderen overigens niet de beste pizza’s te serveren. Wat ze wel serveren zijn andere pizza’s met ons eigen signatuur. Michel: ‘We willen een toevoeging zijn op wat er al is.’ Naast pizza’s vind je ook mooie kleine gerechten, koude voorgerechten, als hoofdgerecht mooie vis- en/of vleesgerechten en in de middag broodjes op de kaart. ’s avonds kun je dus goed dineren bij No Rules en na het eten kun je gewoon hop door naar het bardeel voor een cocktail of een ander drankje.
Jacob Jan en pizza’s
Maar hoe komt het nou dat een driesterrenchef zoals Jacob Jan Boerma opeens pizza’s gaat maken? Michel: ‘Jacob Jan was al een vriend van me. Samen waren we aan het brainstormen om te kijken of we met elkaar konden samenwerken. En nu was de timing goed. Daarnaast kunnen we elkaar goed aanvullen en dat is belangrijk als je zakelijke partners bent, anders kan het clashen. Na een paar gesprekken durfde ik te vragen aan Jacob Jan ‘wat denk je van pizza’s?’ Ik liep al tijden rond met een goed idee met pizza’s, maar durfde dat eerder niet aan em te vragen. Blijkbaar had Jacob Jan ook een tijdje hetzelfde idee dus toen gingen we in een sneltreinvaart van start met het plan.’
Op deze manier kunnen ze gerechten met de kwaliteit van Jacob Jan aan een breder publiek bieden. Een pizza kost tussen de €9,50 en €20. Benjamin: ‘We werken met toegankelijke, lekkere en veel lokale producten en juist door zijn bereiding smaken deze producten anders dan normaal. Het vraagt van Jacob Jan ook een volledig andere manier van creatief denken. En dat geeft hem ook heel veel energie.’ Michel voegt eraan toe: ‘Daarnaast heeft hij hier veel meer couverts en ook nog eens vaak een dubbele seating of wellicht zelfs een driedubbele seating. En dat combineert weer goed met onze ervaring.’
No Rules gaat open vanaf 19 maart. Woensdag 18 maart heb ik de pre tasting, dus het wordt vervolgd.
Bekijk hieronder de video van mijn rondleiding door het restaurant in wording.
No Rules
Marie Heinekenplein 5-8
Amsterdam Zuid | De Pijp | Oud-Zuid
Ontbijt | lunch | koffie | borrel | cocktails | diner | fijn terras
Bekijk hun Facebookpagina
Openingstijden No Rules: volgen snel
Hoofdfoto: v.l.n.r. Benjamin van Roekel, Richard Way en Michel Pais,
[mapsmarker marker=”270″]
Ook leuk:
- 5 dingen die je nog niet wist over havermout en 3 superlekkere overnight oats variaties
- Dit zijn de nieuwste Amsterdamse horecazaken van 2025
- Bij Williams Farmhouse in Amsterdam Zuid waan je je op het Britse platteland
- Boon & De Koot nieuwe wijnbar en resto van team achter restaurant Zoldering
- Team achter restaurant De Willem heropent Roest Amsterdam
Tags: Driesterrenchef Jacob Jan Boerma opent pizzeria in Amsterdam Zuid | nieuwe top notch pizzeria van Michelinchef Jacob Jan Boerma | Jacob Jan Boerma van De Leest*** opent pizzazaak in de Amsterdamse Pijp | beste pizza van Amsterdam | waar eet je lekkere pizza? | pizza eten in Amsterdam Zuid | nieuwe restaurants in Amsterdam | nieuwe pizzazaak op Marie Heinekenplein in de Amsterdamse Pijp | Jacob Jan Boerma gaat pizza’s koken