nNea Pizza kennen we allemaal van de gruwelijk fijne Napolitaanse pizza’s.
Een krokante bodem en een luchtige korst….pizza’s waar ik heel erg blij van word. Toen de horeca een paar weken noodgedwongen in de strijd tegen COVID-19 haar deuren sloot terwijl ik een paar dagen later eigenlijk bij hen pizza’s zou eten vroeg ik nog hoopvol of ze wellicht over zouden schakelen op takeaway of delivery inmiddels had ik een enorme craving opgebouwd voor hun pizza’s. Maar helaas gingen ze vooralsnog niet hun pizza’s bij mensen thuis bezorgen. Eigenaar en pizzameester Vincenzo Onnembo is van mening dat een versgebakken pizza niet veel beter wordt na een tijdje in een pizzadoos gespendeerd te hebben. En daarin heeft hij gelijk. Ik heb Vincenzo leren kennen als iemand die staat voor kwaliteit en op zoek is naar verbetering van zijn pizza’s en het laten verpieteren in een kartonnen doos past daar dus niet bij.
Dus heeft de pizzameester iets geniaals bedacht: zijn pizza’s iets bakken en vervolgens invriezen om ze vervolgens beschikbaar te maken voor takeaway of delivery. Briljant!
Dat moest ik uiteraard proberen. En zo bereikten vorige week twee dozen gevuld met nNeafrozen mijn huis.

De pizza’s komen goed verpakt in een stevige plastic zak en in een nNea pizzadoos. Zelfs diepgevroren zien de pizza’s er verdraaid smakelijk uit.

Eenmaal thuis afgeleverd of in huis gehaald (je kunt zowel laten bezorgen als bij ze afhalen) hebben de frozen ones 45 minuten op kamertemperatuur nodig om op de juiste temperatuur te komen voordat je ze de oven in kunt schuiven. Dus haal ze ruim voordat je aan tafel wilt op!
Oven voorverwarmen, de pizza’s erin schuiven en een paar minuten later heb je pizza’s van nNea gewoon thuis op tafel!


Wij vonden de pizza’s in de oven poppen een beetje saai, dus we besloten onze groene grote monster ook wel bekend als The Big Green Egg op te stoken en de pizza’s te bakken op de pizzasteen.


Als eerste halen we de vier soorten tomaat pizza uit de bbq. De korst is luchtig en stevig krokant tegelijk. En de topping van groene, gele, rode en zongedroogde tomaat en knoflook is één grote umamibom.

Tijd om de tweede pizza, de Margherita, van de pizzasteen te vissen. Bij deze pizza is de korst wat minder doorbakken en eveneens luchtig zoals de quattro pomodori. Vincenzo ziet mijn afgebakken pizza’s voorbij komen op Insta en tipt dat mijn tweede pizza wat langer gebakken moet worden. Hij ziet het aan de kleur. Maar stiekem vind ik de ‘undercooked’ pizza lekkerder. Vincenzo:’We raden ook de oven aan om de pizza’s af te bakken en niet een Big Green Egg.’ Whoops haha! Maar het experiment spreekt hem wel aan.
Bekijk hieronder mijn video van nNeafrozen.
Wauw dit zijn wel echt de allerbeste kant-en-klaar pizza’s die ik thuis heb afgebakken. En dat voor de prijs van €8,50 (Margherita) en €9,50 (quattro pomodori) per stuk! Het bereiden is echt super supermakkelijk en toch leuk om nog een beetje nNea pizza te kunnen eten in deze coronacrisis. Dus zeker een aanrader.
nNea Pizza
Bilderdijkstraat 92
Amsterdam West | Oud-West
Takeaway | delivery
Bestellen kan via de site van nNea.
Ook leuk om te lezen:
- Relaunch De L’Europe Amsterdam: een culinaire toer langs de bars en restaurants
- Dit zijn de lekkerste eetplekken in de Dolomieten
- 5 dingen die je nog niet wist over havermout en 3 superlekkere overnight oats variaties
- Dit zijn de nieuwste Amsterdamse horecazaken van 2025
- Bij Williams Farmhouse in Amsterdam Zuid waan je je op het Britse platteland
Tags: nNeafrozen afhaal of delivery pizza’s van de beste pizzabakker van Amsterdam | pizza’s van nNea om thuis af te bakken