Is je eigen restaurant beginnen je grote droom?Wellicht fantaseer je al jaren van je eigen eetcafé, een fine dining restaurant waar jij het voor het zeggen hebt of een casual restaurant met no-nonsense gerechten waar je lekker met je gasten kunt babbelen. En iedere keer dat je uit eten gaat denk je dat wil ik ook en misschien zelfs dat zou ik anders of zelfs beter doen als het mijn zaak was.
Je eigen restaurant beginnen met hulp van pro’s
Hé misschien is het beginnen van je eigen restaurant zelfs meer dan een fantasie en ben je al serieus de stap aan het overwegen. Hoe fijn zou het dan zijn als je wordt bijgestaan en begeleid door mensen die weten hoe het werkt. Experts die je kunnen vertellen waar te beginnen en waar je aan moet denken als je een restaurant opent. Pro’s die je vertellen wat de do’s & don’ts zijn bij het beginnen van een restaurant. Het scheelt je een hoop kopzorgen en sores en niet geheel onbelangrijk, het maakt de kans op een geslaagd eigen restaurantconcept vele malen groter.
Nationale RestaurantPITCH
Lijkt dit jou wel wat? Doe dan mee aan de Nationale RestaurantPITCH. Want de winnaar van deze pitch krijgt namelijk de kans om onder de vleugel van niemand minder dan chef Michiel van der Eerde een horecaconcept te starten. Als iemand namelijk weet hoe het is om een succesvolle horecatent te starten is het Van Eerde wel. De bekende chef heeft o.a. met de rondtrekkende horecakaravaan BAUT al vijf pop-up restaurants opgezet en heeft daarnaast ook de permanente restaurants Restaurant C op de Wibautstraat en het net geopende Restaurant Zuid op de Stadionweg op zijn naam staan. We kunnen dus wel stellen dat hij de klappen van de zweep kent van het starten van je eigen restaurant.
Hoe werkt de pitch?
Je schrijft je vóór 5 juli 2017 in voor de Nationale RestaurantPITCH en pitched je horecaconcept voor de jury bestaande uit Michiel van der Eerde, Saskia Post (beste vrouwelijke ondernemer van Nederland 2007) en Maikel Lindewegen (financieel expert). En als jouw idee wint krijg je je eigen pop-up restaurant tijdens de Horecava 2018 in de Amsterdam RAI.
Je krijgt:
- Een volledig ingerichte pop-up zaak met een oppervlakte van 800 m2 op de Horecava.
- Een team van experts die je coachen en je helpen van jouw plan een succes te maken.
- Naamsbekendheid in de gehele foodsector.
- De juiste toolkit voor de start van jouw concept.
- De mogelijkheid jouw horecaconcept te laten testen door 65.000 foodprofessionals.
Ok ok, dat laatste is best wel spannend, maar ook verdomd leerzaam.
Jouw horecaconcept op de Horecava 2018
De Horecava 2018 vindt plaats van maandag 8 januari tot en met donderdag 11 januari in de RAI. Verder is het belangrijk om alvast deze data in je agenda te blokkeren:
- 5 juli 2017: Deadline inschrijving
- 10 juli: De 15 genomineerden voor de Nationale RestaurantPITCH worden bekend gemaakt
- 26 juli: Jurydag 1 “de eerste PITCH”
- 28 juli: De finalisten worden bekend gemaakt
- 30 augustus: Jurydag 2 “de final PITCH”
- 4 september: Bekendmaking van de winnaar Nationale RestaurantPITCH 2018.
- 8 t/11 januari 2018: Vlammen met jouw pop-up horecaconcept op de Horecava 2018.
Meer info over de pitch
Meld je aan voor de Nationale RestaurantPITCH
En wie weet heb jij straks wel jouw eigen horecazaak!