Meneer Nieges, dat is toch die coole plek met een te gek terras aan het IJ? Klopt! En dat is toch alleen in de zomer leuk? Nee mis! Want dan ben je vast nog nooit op een winterse dag bij dit plekje aan het IJ binnen gewandeld. Nou ik tot 1,5 week geleden ook niet hoor, maar ‘ik deed eens gek’ en belandde in een dolle gezellige boel. Kroonluchters, een open haard, schommelbanken, kaarsjes, een plafond vol planten en meer. Wauw wat heerlijk!
Direct reserveren bij Meneer Nieges
Prettig ogende gerechten bij Meneer Nieges
Eigenaar Casper staat sinds kort zelf aan de pannen te schudden in de keuken. En gezien zijn cv (hij heeft onder andere bij sterrenzaken Sinne en de Librije in de keuken gestaan) is dat eigenlijk best wel logisch. En als chef Casper zijn ding doet in de keuken, dan komen er dit soort culinaire verwennerijen de keuken uit:
Na de amuse van witlofchutney, geitenyoghurt en mosterschuim krijgen we een knap ding voor onze neuzen: Gerookte zwaardvis, romescosaus en koolrabi. Een mooi gerecht om de avond mee te beginnen.
Mijn favoriet van de avond: Krokante spruitjes, gember en ponzu Hollandaise. Dit gerecht is een ware smaakbom. Umami all over the place. En lekker wat fijne beetgare spruiten en gepofte rijst om op te kauwen. Ik wil dit gerecht iedere dag.
Je kunt bijna niet zien wat er ligt, maar het is een ossenstaart met een crème van aardappel, gepofte ui en ossenstaart dashi. Een dish om het warm van binnen van te krijgen.
Ook de wilde eend met zuurkool, pastinaak en eendenjus is fijn fijn fijn.
We eindigen met een zoete toet, nemen nog even een duik in de photobooth en gaan met een top plek om te vertoeven in de winter (alleen al vanwege de open haard) op onze foodbucketlist weer naar huis.
Reserveren bij Meneer Nieges
Liever even reserveren? Dat kan hieronder.
Meneer Nieges
Westerdoksdijk 40
Amsterdam West
Lunch | brunch | drinks | diner | fijn terras
Openingstijden:
Maandag tot en met donderdag van 11.00 uur tot 1.00 uur
Vrijdag en zaterdag van 11.00 uur tot 3.00 uur
Zondag van 11.00 uur tot 1.00 uur
Tags: Eten aan het IJ | terras aan het IJ | spots met open haard