Langzaam gegaard buikspek

Zoals een echte Aziaat betaamt ben ik verzot op spek en absoluut niet vies van een lekkere vetrand (zó zonde om weg te snijden!). Af en toe moet ik mijn spekverslaving voeden en hoe kan dit beter dan met een heerlijk mals sappig langzaam gegaard stuk buikspek?

Doordat je de buikspek heel langzaam in de oven laat garen blijft het vlees heerlijk mals en sappig. Behandel het daarna met een mengsel van honing en ketjap en je krijgt een heerlijke honingkorst. Een beetje voorbereiding en daarna ‘let the oven do the work’. Een heerlijk recept die niet voor pussies is.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Benodigdheden

  • 150 tot 200 gram buikspek per persoon
  • 2 eetlepels honing
  • stukje gember van ongeveer 2 cm (geschild)
  • 2 bosuitjes
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels ketjap

Voor de honingketjapkorst:

  • 2 eetlepels honing
  • 2 eetlepels ketjap
Makkelijk recept voor langzaamgegaard buikspek uit de oven

Gember en bosui voor een heerlijk Aziatisch tintje

 Zo maak je de heerlijk malse buikspek

Aanbakken in de pan…

Marineer het vlees met de sojasaus, ketjap en honing. Bak het vervolgens in een hete wok met olie rondom bruin met de gember en de bosui.

Makkelijk recept voor langzaamgegaard buikspek uit de oven

…en in de oven

Zet het vlees in de voorverwarmde oven en laat het 1 uur en 15 minuten langzaam garen op 50 graden.

Maak het honingkorstje

Haal het vlees uit de oven en smeer de bovenkant en de zijkant van het vlees in met het honingketjap mengsel en zet het nog twee minuten onder de hete grill et voila klaar is je honingkorstje.

Makkelijk recept voor langzaamgegaard buikspek uit de oven

Snijd de buikspek in mooie dikke plakken en eet het lekker met kokosgroenten en pittige nasi.

Makkelijk recept voor langzaamgegaard buikspek uit de oven

Translate»
Lees vorig bericht:
Recept zelfgemaakt kokosyoghurt
Grappig om een keer te proberen: zelf kokosyoghurt maken

Hou je van kokos en hou je van yoghurt? Dan vind je dit recept voor zelfgemaakte Lees verder

Sluiten