Zoals een echte Aziaat betaamt ben ik verzot op spek en absoluut niet vies van een lekkere vetrand (zó zonde om weg te snijden!). Af en toe moet ik mijn spekverslaving voeden en hoe kan dit beter dan met een heerlijk mals sappig langzaam gegaard stuk buikspek?
Doordat je de buikspek heel langzaam in de oven laat garen blijft het vlees heerlijk mals en sappig. Behandel het daarna met een mengsel van honing en ketjap en je krijgt een heerlijke honingkorst. Een beetje voorbereiding en daarna ‘let the oven do the work’. Een heerlijk recept die niet voor pussies is.
Benodigdheden
- 150 tot 200 gram buikspek per persoon
- 2 eetlepels honing
- stukje gember van ongeveer 2 cm (geschild)
- 2 bosuitjes
- 2 eetlepels sojasaus
- 2 eetlepels ketjap
Voor de honingketjapkorst:
- 2 eetlepels honing
- 2 eetlepels ketjap
Zo maak je de heerlijk malse buikspek
Aanbakken in de pan…
Marineer het vlees met de sojasaus, ketjap en honing. Bak het vervolgens in een hete wok met olie rondom bruin met de gember en de bosui.
…en in de oven
Zet het vlees in de voorverwarmde oven en laat het 1 uur en 15 minuten langzaam garen op 50 graden.
Maak het honingkorstje
Haal het vlees uit de oven en smeer de bovenkant en de zijkant van het vlees in met het honingketjap mengsel en zet het nog twee minuten onder de hete grill et voila klaar is je honingkorstje.
Snijd de buikspek in mooie dikke plakken en eet het lekker met kokosgroenten en pittige nasi.