Recept: krokante mosselen uit de oven met sriracha mayonaise

 
Booking.com

Mosselen zijn super veelzijdig. Soms vind ik het heerlijk om een Bourgondisch mosselpannetje te maken, soms maak ik mosselen zoals mijn moeder het vroeger altijd deed: op z’n Chinees met tausie, maar dit keer leek het me leuk om mosselen met panko en sriracha mayonaise te maken. De textuur van de panko en het pittige van de sriracha zijn te gek. En het recept is ook nog eens bijzonder makkelijk.

Dit heb je nodig voor mosselen uit de oven met sriracha mayonaise:

Genoeg voor twee personen.

  • 15 mosselen (gewassen, baarden verwijderd en rotte mosselen weggegooid)
  • 3 eetlepels garlic sriracha mayo van Remia
  • 2 eetlepels mirin
  • 5 eetlepels panko
  • peper
  • zout
  • 2 eetlepels arachideolie
  • 1 teentje knoflook gesnipperd
  • 3 eetlepels rijstwijn
  • verse bosui in ringen gesneden
  • verse koriander grof gehakt

Zo maak je de mosselen:

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Verhit in een kleine wok of pan wat olie. Doe de knoflook erbij en laat even bakken totdat het gaat geuren maar laat het niet verkleuren. Doe de mosselen en rijstwijn erbij en stoom het op matig hoog vuur met de deksel op de pan. Als het goed is gaan de mosselen nu openstaan.

Meng de panko met arachideolie en peper en zout.

Maak de mosselen open en verwijder de lege halve schelpen. Doe de garlic srirachamayo op het mosselvlees, vervolgens de panko en doe de mosselen voor 10-15 minuten in de oven.

Strooi er vlak voor het serveren nog wat verse bosui en koriander overheen en serveer met extra garlic srirachamayonaise.

Lekker als snack of bijgerecht.

Translate»
Lees vorig bericht:
meneer de wit heeft honger hummus amsterdam
Meneer De Wit Heeft Honger a restaurant in Amsterdam with guts

 Meneer De Wit Heeft Honger is one of the cutest restaurants in Amsterdam West. Read more

Sluiten