Restaurant 5&33 zit op de hoek van de Martelaarsgracht en de Prins Hendrikkade. De mooie entree van Restaurant 5&33 zuigt je als het ware naar binnen. Binnen doet de ontvangstruimte on-Amsterdams aan. Een hoog plafond, een ontvangstbalie met hostess en jassenjongen geven Restaurant 5&33 een Manhattan-vibe.
Er is veel zwart gebruikt in het interieur, maar het is niet storend. Doordat er op de juiste manier en genoeg gebruik is gemaakt van licht en verschillende materialen is het er toch knus. Ook de enorme open haard helpt hier zeker bij.
Gastvrijheid ten top
Vanaf het eerste moment voel ik me al op mijn gemak en ontzettend welkom bij Restaurant 5&33. Dat heeft alles te maken met de uiterst vriendelijke bediening. Je wordt begeleid naar je tafel, de kaart wordt rustig met je doorgenomen en de obers zijn aanwezig maar zeker niet opdringerig. Het is duidelijk dat de crew er alles aan doet om je het naar de zin te maken en je avondje uit eten bijzonder te maken.
Mediterraans, maar overwegend Noord-Italiaans
De kaart van Restaurant 5&33 bevat veel Italiaanse klassiekers met hier en daar een Mediterraans gerechtje. Denk aan Bresaola, Burrata, Serranoham en mortadella.
Onze bestelling: Bresaola, ratatouille met gebakken eendenei, gepaneerde lamskoteletten met baba ganoush en een geroosterd kippetje met een saus van N’duja (Italiaans worstje) en patatjes.
De gerechten
De Bresaola is wat je ervan mag verwachten: zacht en zout. Het zoute eendeneitje combineert heel erg bijzonder met de smaakvolle ratatouille. Dan de koteletjes van lam: klein, doorbakken en daardoor droog. Iets wat de verrukkelijke en huisgemaakt baba ganoush helaas niet goed weet te maken. Tenslotte de kip; wederom aan de droge kant. De saus van pittige worst is daarentegen wel erg lekker.
Mix and match
Wat ik leuk aan de creaties van de keukenbrigade van Restaurant 5&33, is dat ze durven te experimenteren. Er staan behoorlijk wat ongewone combinaties op de kaart en ze vielen allemaal flink in de smaak.
Genoeg om voor terug te komen
Al met al kan ik zeggen dat er veel klopt en de moeite waard is aan Restaurant 5&33. Allereerst ben ik fan van de bediening die duidelijk van haar werk houdt. Daarnaast zijn de sfeer en de setting gewoon heerlijk. En de stoelen zitten zo lekker dat je er nooit meer uit wilt komen.
Ook al was het vlees was wat aan de droge kant en bezorgden de gerechten ons geen smaaksensaties. De totaalbeleving was goed en daardoor zeker de moeite waard voor een volgend bezoek.
Restaurant 5&33
Martelaarsgracht 5
Amsterdam Centrum
Restaurant 5&33 is open op:
Maandag tot en met vrijdag van 18.30 uur tot 1.00 uur
Zaterdag en zondag van 18.30 uur tot 2.00 uur