Als een wervelwind raasde ik vorige week vrijdag met een aantal andere foodbloggers over het Rokin. Tijdens de City Guys Rockin’ Rokin Running diner gingen we op zoek naar de hotste spots van deze upcoming foodstreet. In zes uur tijd rolden we zes spots op deze steeds hotter wordende straat binnen om te eten, drinken en heel veel foto’s te maken.
Lees hoe ik samen met Cityguys, Instagramblogger Eliane Roest, Amsterdam City Guide, Dutch Girls on the Blog, Waar Amsterdam Eet, Dish Tales, Mr. Hungry Sam en My Travelboektje het Rokin rockte.
Even een idee hoe een dag op pad met foodbloggers er een beetje uitziet. Je zou je bijna afvragen of er ook gegeten wordt, want ja ja alles voor dat ene mooie plaatje van dat ene knappe gerecht.
Hoofdstad Brasserie: Culinaire verwennerij
First stop is Hoofdstad Brasserie in het chique Hotel l’Europe aan het begin (of einde, het is maar net hoe je het ziet) van het Rokin. Een urban bistronomy met Parijse ‘je ne sais quoi’ feel, zoals ze het zelf noemen. De parels, bubbels, steak tartare en ganzenrillettes vliegen er ons om de oren.
Hier hap je verfijnde gerechten met uitkijk over het water. En omdat er een open keuken is, kun je zelfs een beetje meespieken.
Net als we denken dat we er zijn, heeft culinair wonder Alex Haupt nog een verrassing voor ons in petto: Gegrilde ananas met een lak van whiskey die niet normaal lekker is.
Hoofdstad Brasserie
Nieuwe Doelenstraat 2-14
Amsterdam Centrum
Ontbijt | lunch | brunch | diner
Meer over Hoofdstad Brasserie
Freddy’s Bar: Make your own Bloody Mary
Maar we moeten door, want Freddy’s Bar wacht met smart op ons om ons de fijne kneepjes van het Bloody Mary shaken te leren.
Na een intro over Ketel One Vodka, de beste volgens bartender Maurits, mogen we aan de slag met onze Mexican elbow, measuring jug en andere tools om een killer Bloody Mary in elkaar te whippen. Ik ben best tevreden over het resultaat en ik heb ook mijn best gedaan op de versiering. Best nice right?
Freddy’s Bar
Nieuwe Doelenstraat 2-14
Amsterdam Centrum
Drinks & bites
Bekijk website
Adam & Siam: Thai fingerfood op het Rokin
Bij onze volgende stop, Adam & Siam, mogen we weer lekker zelf aan de slag. We mogen verse Vietnamese springrolls rollen. En natuurlijk ook opeten. I watched and learned en ik ben super trots op het resultaat 🙂
De locatie is te gek. Ik ben er ooit eerder geweest toen het nog Art Deli was en ook nu is het weer een mix van food en art.
Everyone’s favourite is de no-name deep fry cookie. Man wat een heerlijke snack is dit. Het schaaltje is dan ook zo leeg.
Dan mogen we ook nog even wat proeven van steak in zwarte pepersaus. Het vlees is zo zacht dat het op je tong smelt. Man wat een treat. Wat een fijne spot is dit, maar no time to waste, we gaan weer verder.
Adam & Siam
Rokin 93
Amsterdam Centrum
Lunch | brunch | drinks | diner
De Bierfabriek Amsterdam: Bier en kip
Je hebt het waarschijnlijk al eerder gelezen op mijn blog, De Bierfabriek is verhuisd naar de overkant. Deze bier en kipwalhalla vind je nu aan de Nes in het oude Harkema.
En hier eet je dus gebraden kippetjes onder het genot van een zelf getapt biertje. Zo’n biertafel is gewoon te gezellig om een keer te doen met je vrienden.
De Bierfabriek Amsterdam
Nes 67
Amsterdam Centrum
Lunch | brunch | drinks | diner
Meer over De Bierfabriek Amsterdam
Terpentijn Amsterdam: cocktails en Asian snacks
Het is tijd voor cocktails en Asian streetfood en waar anders doe je dit dan bij Terpentijn Amsterdam? Dus we rollen naar de overkant en installeren ons aan de bar van deze chille spot.
Met een Mescal cocktail in de ene hand en een Asian bite in de andere zit ik dik tevreden aan de bar.
Terpentijn Amsterdam
Rokin 103
Amsterdam Centrum
Lunch | brunch | drinks | diner
Meer over Terpentijn Amsterdam
BAUT & Dreesmann: dessert
Maar we zijn er nog niet, want we hebben nog één spot en één gang te gaan: BAUT & Dreesmann in het voormalige gebouw van de V&D.
Ik blijf het een toffe locatie vinden, vooral als je je bedenkt dat je hier in het verleden nog gewoon kon shoppen tussen de spullen van Vroom & Dreesmann.
De bubbels staan al op ons te wachten aan tafel. En die passen perfect bij het feest en spektakel die er komen gaan.
Geheel á la Chef’s Table wordt het dessert voor onze neus op een mega groot V&D-logobord ter plekke bereid. De macarons, hemelse modder klodders, bolletjes ijs, meringue, kruimels, gecarameliseerde banaanschijfjes en meer vliegen letterlijk heen en weer.
Te gek om mee te maken en nog fijner om te mogen oplepelen. Wauw wat een afsluiter van een te gek Cityguys Running Dinner.
BAUT & Dreesmann
Rokin 164
Amsterdam Centrum
Lunch | brunch | drinks | diner
Meer over BAUT & Dreesmann
In Café de Paris dansen we de net geconsumeerde calorieën eraf tot in de late uurtjes. En ik kan maar één conclusie trekken: Wauw wat rockt het Rokin.
Thanks Cityguys en het Rokin for doing this!