De zomer is voorbij en dat betekent vaak dat er weer spannende dingen staan te gebeuren in de Amsterdamse horeca.
En ja hoor, ik heb weer een paar hele fijne roddels voor je in petto! Laat ik beginnen met een nieuwtje waar ik zelf heeeel erg blij van word. Toen ik hoorde over deze nieuwe opening wilde ik maar één ding: het delen op bySam.nl zodat iedereen er ook naar uit kan kijken [geüpdatet op 18 oktober 2024].
Zoldering opent een tweede zaak in de oude Marius en Worst
De laagdrempelige Zoldering heeft een Michelinster, maar heeft absoluut niet het stijve van een sterrenzaak en ook zeker geen kapsones. Wat ze wel hebben is een ge-wel-dige wijnkaart waar Amsterdamse sommeliers wild van worden en fijne gerechten zonder poespas. En nu schijnt het zo te zijn dat ze een tweede zaak gaan openen in het pand waar voorheen Marius en Worst zaten op de Barentszstraat in de Zeeheldenbuurt. Hoe het gaat heten, wat ze er precies gaan en doen en wanneer ze open gaan is nog niet bekend. Maar als het een beetje lijkt op grote zus op de Utrechtsestraat is het er zeker eentje om in de gaten te houden!
Cosmo Tacos nieuwe pop-up taqueria in Amsterdam Noord
Omar Sanchez komt uit Mexico en stond voorheen in de keuken van Coba Taqueria in Amsterdam Noord. De afgelopen tijd deed chef Omar met name pop-ups waar je kon smullen van zijn taco’s en nu heeft hij een sinds 10 oktober een pop-up taqueria geopend genaamd Cosmo Tacos op de Korte Papaverweg in Amsterdam Noord. Je kunt tot het einde van het jaar hier terecht voor zijn OG taco’s en cocktails y mas!
CAFÉ à Côté nieuwe low key wijnbar in Amsterdam Oud-West
Als je fan bent van de laid back vibes van CAFÉ Beurre en Petit Péché op de Nicolaas Beetsstraat in Amsterdam Oud-West dan zul je ook fan zijn van newbie CAFÉ à Côté. Deze laagdrempelige wijnbar is geopend pal naast grote broer Petit Péché en is de ideale plek om je avond te beginnen met een wijntje en wat bargerechten, maar je kunt ook een hoofdgerecht nemen en wat langer blijven hangen. Iedere donderdag nodigen ze een andere gastchef uit om het hoofdgerecht te bereiden.
Tula Amsterdam nieuwe Mexican Cantina van Coba Taqueria
Nog meer goed nieuws voor fans van Mexican food and vibes. Coba Taqueria gaat het pand naast zich omgetoveren tot een heuse all day Mexican Cantina. Bij het nog te openen Tula Amsterdam kun je ’s morgens terecht voor specialty coffee met Mexicaanse zoete broodjes (conchas) en ’s avonds vliegen de (mezcal)cocktails je om de oren bij deze nieuwe Mexicaanse spot.
Tewatashi Sushi nieuwe sushi omakase die je niet wilt missen
Als je weg bent van sushi omakase’s, dan is Tewatashi Sushi waar je heel erg snel heen moet. In een intieme setting wordt je getrakteerd op heerlijke Japanse gerechten en nigiri’s die voor je neus door chef Yuji Watarai worden bereid. Wat een puurheid van smaken en wat een geweldige zaak. Echt een aanrader. Bekijk hieronder de reels die ik maakte tijdens mijn lunch bij Tewatashi Sushi.
Monty’s Toasties Amsterdam
Er opent weer een nieuwe broodjeszaak. Monty’s Toasties Amsterdam gaat op 26 oktober open op de Eerste Anjeliersdwarsstraat 16 in de Jordaan. Naar eigen zeggen zijn ze de nummer 1 sourdough cheese toastie spot en kun je hier binnenwandelen voor een gezellige sfeer en de beste zuurdesemkaastosti’s van de stad. Je bent welkom voor de brunch, hot food on the go, anti-kater voedsel en een kwalitatief goede en snelle hap. Ze hebben ook lekkere dingen voor vegetariërs.
CUE de allertofste listening bar van de stad is open
CUE is denk ik de meest in de gaten gehouden restaurant in Amsterdam. Chef George Kataras en sommelier Mohamed Aous werden bekend toen ze samen bij VanderVeen op de Beethovenstraat werkten. Samen maakten ze mee dat de zaak een Michelinster kreeg. Helaas kon VanderVeen niet in het pand blijven en eindigde daarmee het VanderVeen-verhaal, maar chef George en sommelier Mo zaten niet stil. Integendeel, al snel werd bekend dat ze samen verder zouden gaan en ergens in het centrum van Amsterdam wat zouden openen in samenwerking met het team achter Alba. Inmiddels is de listening bar op de Utrechtsestraat open en kun je in een hyper relaxte setting cocktails nippen en bar bites nom nom-en. Ik dronk hier een fantastische negroni en at een gerechtje van kip gevuld met kippengehakt en garnaal met een lak van garnaal en ben nu he-le-maal verliefd op deze moeilijk hippe spot. Het restaurantdeel dat boven de listening bar in de kelder komt, gaat waarschijnlijk in december open.
Bekijk hieronder mijn reels van CUE.
Schiacciata bij Dough Project
Liefhebbers van Italiaanse sandwiches kunnen hun hart ophalen bij Dough Project op de Eerste Oosterparkstraat 7 in Amsterdam Oost. Het nieuwe project van de pizzagoeroes achter Pizza Project. Van dinsdag tot en met zondag kun je bij deze nieuwe schiacciata spot jezelf verwennen met goed belegde Italiaanse broodjes. Je kunt kiezen uit warme en koude schiacciata’s.
Samuel’s nieuwe all day spot
Op de Tweede Jan Steenstraat 1 gaat Samuel’s binnenkort open. Een all day spot waar je terecht kunt voor koffie en lunch, maar er ook ’s avonds een hapje kunt eten.
Basque cheesecake with a twist bij Cheesecake Project
Fans van de basque cheesecake kunnen hun hart ophalen bij het zojuist geopende Cheesecake Project op de Laurierstraat in de Jordaan. De taartjes zijn geïnspireerd op de bekende Baskische cheesecake die zijn oorsprong vindt in San Sebastian, met het verschil dat ze een eigen mix van kazen gebruiken en een bodem van koekjes gebruiken dat een perfecte contrast vormt met de zijdezachte en romige vulling. Je kunt kiezen uit een classic basque cheesecake, de speculoos Baskische cheesecake of de chocolade versie. The Cheesecake Project geopend van dinsdag tot en met zondag. Oh ja, je kunt je favoriete cheesecake ook van tevoren reserveren en ophalen bij ze.
Camino Amsterdam is open
Een tijdje terug las je op bySam.nl dat er een toffe nieuwe taqueria in de maak was. Camino Amsterdam is geen nieuwe speler in horeca Amsterdam. Eerder deden ze al taco pop-ups op onder de naam Best Coast Taqueria en hadden ze voor even een vaste plek in het Bilderdijkpark en op de Kinkerstraat onder de naam Flora Amsterdam. Maar nu zijn ze terug en hebben ze wederom een vaste plek op de Kinkerstraat. Je kunt bij Camino terecht LA stilo taco’s en ze zijn open voor lunch en diner.
Massalia is open
Het kleine zusje van Gitane op de J.P. Heijestraat is nu open! En jemig wat is Massalia leuk! Ten eerste heeft ze een bijzonder knap interieur, bezit ze een geweldig terras, is de bediening top en kun je er schandalig goed eten. Op de Frans-Griekse kaart staan onder andere gerechten die chef en eigenaar Angelo Kremmydas at toen hij als klein jongetje in Griekenland was. Uiteraard hebben we al deze gerechten besteld en wat waren ze mind blowing goed. Sowieso nemen: de koulouri met tarama en daslookolie, gefrituurde courgetteballetjes met groene tzatziki, de inktvisterrine met gebrande sivripepersalsa, kappertjes en kruidensalade en de côte de boeuf op z’n Grieks. Een op en top Griekse ervaring gegarandeerd!
De Zingende Zwaan
De Zingende Zwaan is het jongere zusje van Wijmpje Beukers en moet haast wel één van de gezelligste plekken van Oud-West zijn. Het pand waar voorheen Forno zat is omgetoverd tot een buurtcafé met het uiterlijk van een Britse pub. Eigenaar Maarten van Belkom vertelt dat hij een plek wilde creëren waar overdag de oudere generatie samen kan komen en ’s avonds jongeren graag willen chillen. Daarnaast serveren ze bij een Britse pub goed comfort food en dat is precies wat ze bij deze nieuwe spot ook doen. Van woensdag tot en met zondag kun je hier terecht.
Ook interessant:
- 5 dingen die je nog niet wist over havermout en 3 superlekkere overnight oats variaties
- Dit zijn de nieuwste Amsterdamse horecazaken van 2025
- Bij Williams Farmhouse in Amsterdam Zuid waan je je op het Britse platteland
- Boon & De Koot nieuwe wijnbar en resto van team achter restaurant Zoldering
- Team achter restaurant De Willem heropent Roest Amsterdam