Op de plek waar jarenlang de Golden Brown Bar zat, zit nu bar restaurant Gitane Amsterdam.
Stamgasten van de Golden Brown zullen het glas in lood in de gevel, de houten trap binnen en de opstelling van de bar en de semi-open keuken nog herkennen, maar verder heeft de zaak een grondige metamorfose gekregen.
En eerlijk is eerlijk wat is deze transformatie grandioos goed gelukt. De zaak ziet er stijlvol en knus uit en nodigt uit tot gezellige eetsessies. Vanaf je tafel of aan de bar kun je chef en eigenaar Angelo Kremmydas en zijn team aan het werk zien. In de semi-open keuken wordt er gekookt met verse producten die op dit moment op zijn best zijn. Zo komt iedere week Edwin hoogstpersoonlijk langs om kruiden uit zijn pluktuin te bezorgen die chef Kremmydas dan weer in zijn gerechten laat terugkomen.
Gitane betekent zigeuner in het Frans en dat is een verwijzing naar de verschillende keukens waarop de gerechten van de kaart zijn geïnspireerd. Zo vind je de Mediterraanse roots van de chef terug in de gerechten, maar ook andere culturen en smaken passeren de revue. Goed om te weten, de chef heeft hiervoor o.a. bij Ottolenghi en Ron Blaauw gewerkt en alles wat hij daar heeft geleerd, zul je ook zeker terugproeven in zijn gerechten. Het leuke is dat je het zo gek kunt maken als je zelf wilt. Kom je voor een snelle hap en een drankje, geen probleem, wil je neerstrijken voor een uitgebreide lunch of diner, ook dat kan zeker!
Zeker proberen: de kubaneh (zie hierboven). Wat een goddelijke creatie is dit!
Het menu is klein, overzichtelijk en staat vol met geweldige gerechten.
Gitane Amsterdam
Jan Pieter Heijestraat 146
Amsterdam West | Oud-West
Ontbijt | lunch | drinks | diner | fijn terras
Instagrampagina van Gitane
https://restaurantgitane.nl/
Openingstijden Gitane:
Maandag tot en met zondag vanaf 9.00 uur
Ook interessant:
- 5 dingen die je nog niet wist over havermout en 3 superlekkere overnight oats variaties
- Dit zijn de nieuwste Amsterdamse horecazaken van 2025
- Bij Williams Farmhouse in Amsterdam Zuid waan je je op het Britse platteland
- Boon & De Koot nieuwe wijnbar en resto van team achter restaurant Zoldering
- Team achter restaurant De Willem heropent Roest Amsterdam