Rauwe chocolade is gemaakt van rauwe cacao. En laat rauwe cacao nou toevallig ontzettend gezond voor je zijn. Daarom een heerlijk makkelijk recept voor een chocoladereep met hazelnoten gemaakt van rauwe cacao.
Benodigdheden
Voor één reep
- 5 eetlepels kokosolie
- 2 eetlepel honing of (palmbloesem)suiker
- 1 eetlepel rauwe cacao
- 2 eetlepels ongebrande gepelde hazelnoten
Zo maak je de rauwe chocoladereep
Rooster de hazelnoten een paar minuten in de oven (ongeveer 200 graden Celsius) totdat ze een lekker bruin kleurtje krijgen.
Smelt de kokosolie met de palmbloesemsuiker of gewone suiker. Gebruik je honing, roer de honing dan goed door de gesmolten kokoslie. Laat dit even afkoelen en roer dan de rauwe cacao erdoorheen.
Vouw een vierkant vormpje van aluminiumfolie of gebruik muffinvormpjes. Schep de geroosterde hazelnoten in de vorm of muffinvormpjes en giet hier het chocolademengsel overheen. Laat dit zo’n vijf minuten opstijven in de diepvries en je hebt heerlijke chocoladereepjes die ook nog eens gezond zijn!