Ik ben gek op muhammara, je weet wel die goddelijke paprikasalade uit het Midden-Oosten.
De paprika wordt geroosterd in de oven en heeft daardoor een mooie warme smaak. Dat wordt vervolgens gemengd met walnoten wat het geheel een nóg warmere smaak geeft. Daarnaast gaat er ook nog granaatappelmelasse doorheen een zoetzure siroop dat de muhammara diepgang geeft. Het leek me leuk om een soort van de-constructed versie van dit gerecht te maken. Het resultaat zijn deze heerlijke gevulde paprika’s met walnoten en granaatappelmelasse. En hieronder vind je het recept hiervoor.
Dit heb je nodig voor de gevulde paprika’s
2 personen | bereidingstijd 15 minuten
- 2 rode puntpaprika’s
- 2 eetlepels pijnboompitten
- 1 handje rauwe walnoten (grof gehakt)
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel gemalen chilivlokken
- 2 kleine rode uien (fijn gesnipperd)
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel feta
- 1 eetlepel verse platte peterselie (fijn gesneden)
- een kwart stuk oud stokbrood of focaccia (in blokjes gesneden)
- peper en zout naar smaak
- 1 theelepel granaatappel melasse
- 2 eetlepels olijfolie
Zo maak je de gevulde puntpaprika’s
1.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Was de paprika’s. halveer ze en verwijder de pitten.
2.
Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de ui op laag vuur totdat de ui zacht is. Doe de knoflook erbij en fruit nog even. Doe vervolgens de paprikapoeder en chilivlokken erbij en roer alles om. Doe de pijnboompitten, walnoten en brood erbij en bak alles rondom bruin (ongeveer 5 minuten). Zet het vuur uit, meng de granaatappelmelasse er doorheen en breng op smaak met peper en zout.
3.
Vul de paprikahelften met het mengsel en kruimel de feta over de twee helften.
4.
Rooster de gevulde paprika’s in de oven totdat de kaas is gesmolten.
5.
Haal uit de oven, bestrooi met peterselie en dien op.
Ook interessant
- 5 dingen die je nog niet wist over havermout en 3 superlekkere overnight oats variaties
- Dit zijn de nieuwste Amsterdamse horecazaken van 2025
- Bij Williams Farmhouse in Amsterdam Zuid waan je je op het Britse platteland
- Boon & De Koot nieuwe wijnbar en resto van team achter restaurant Zoldering
- Team achter restaurant De Willem heropent Roest Amsterdam
recept gevulde puntpaprika’s met pijnboompitten, walnoten en granaatappelmelasse | zelf gevulde paprika’s uit de oven maken