Going Nam-style is zó 2014. Niet zo gek dus dat Vietnamese restaurants blijven opdoemen in Amsterdam. Zoals restaurant The Taste of Vietnam, nieuw in het centrum van Amsterdam.
De pho waar we onze reeks aan gerechten beginnen is een topper. Niet alleen is de Vietnamese noodlesoep verdomd goed gevuld, de bouillon is lekker krachtig en een tikje spicy. Hmmm.
Ik kan gewoon niet een Vietnamees restaurant verlaten zonder goi cuon gegeten te hebben. En ik kan je vertellen deze rijstloempia’s gaan er heel erg goed in. Lekker met een pindasausje, hoisinsausje en een chilisaus.
Vooral de gestoomde garnalen met knoflook en sojasaus zijn gewoonweg fantastisch. Hoe lekker de roergebakken gerechten (tofu, beef, garnalen en kip) ook zijn, de sappige garnalen stelen de show.
Het romige tapioca-kokosmelk dessert met bananen en pinda’s is een mooie frisse afsluiting van dit heerlijk Vietnamees maaltje.
Uiteraard hebben ze bij The Taste of Vietnam een ijskoude Saigonbiertjes om je mond te blussen als het iets te heet voor je wordt.
Restaurant The Taste of Vietnam weet de smaak van Vietnam op een goede manier op je bord te krijgen en dat voor een prima prijs. Persoonlijk ben ik alleen geen fan van de gekleurde verlichting. Iets zachtere sfeerverlichting zou de tent zeker goed doen.
The Taste of Vietnam
Herenstraat 28
Amsterdam Centrum
www.thetasteofvietnam.nl
Ook hier kun je een goede Vietnamese hap scoren.