Er gaat niets boven een comforting curry met als basis een huisgemaakte currypasta.
En zelf een currypasta maken is helemaal niet moeilijk. Je moet even de tijd nemen en oh ja een vijzel of keukenmachine is heel erg handig om te hebben. Deze geurige curry is zo ontzettend lekker en doordat je de bloemkool voordat je het in de curry doet in de oven roostert, heeft hij extra veel smaak.
Zo maak je de gele curry met geroosterde bloemkool
2 personen | bereidingstijd
Dit heb je nodig voor de gele currypasta
- verse kurkuma (stukje van 2 cm gepeld en in stukken)
- verse laos (stukje van 2 cm gepeld en in stukken)
- verse gember (stukje van 3 cm gepeld en in stukken)
- 4 Thaise sjalotjes (of twee gewone)
- 2 tenen knoflook
- 1 gele peper
- vier korianderwortels (optioneel)
- halve citroengras (buitenste laag weggehaald en in stukjes gesneden)
- snufje zout
Verder nodig:
- 0,5 liter kippenbouillon (of groentenbouillon)
- 2 lime leafs
- 4 eetlepels vissaus
- 1 eetlepel sojasaus
- 1 eetlepel palmsuiker
- 250 gram kokosmelk
- 1 limoen
- 1 bloemkool
- peper en zout
- 3 + 3 eetlepels arachideolie
- verse koriander
Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.
Maak de gele currypasta
Doe alle ingrediënten voor de gele currypasta in een keukenmachine en maal fijn tot een pasta.
Rooster de bloemkool in de oven
Snijd de roosjes van de bloemkool. Leg de roosjes op een bakplaat en besprenkel met de arachideolie en bestrooi met peper en zout. Hussel alles goed door. Rooster de bloemkool 25 tot 30 minuten onderin de oven totdat de bloemkoolroosjes mooi bruin zijn. Keer de roosjes tussendoor om.
Maak de gele curry
Verhit de olie in een pan met dikke bodem. Laat de olie warm worden en schep vervolgens drie eetlepels van de gele currypasta erin. Bak de pasta op hoog vuur aan. Giet de kippenbouillon (of groentenbouillon) erbij en roer door zodat de currypasta oplost in de bouillon. Zet het vuur iets lager en laat de curry even pruttelen. Voeg vervolgens de kokosmelk, vissaus, sojasaus, palmsuiker en de geroosterde bloemkool toe en laat het geheel vijf minuten op redelijk laag vuur pruttelen. Voeg tenslotte het sap van de limoen toe en proef of er peper en/of zout bij moet.
Strooi de koriander bovenop de curry en serveer de geurige gele curry met gestoomde witte rijst. Eet smakelijk!
Ook interessant
- 5 dingen die je nog niet wist over havermout en 3 superlekkere overnight oats variaties
- Dit zijn de nieuwste Amsterdamse horecazaken van 2025
- Bij Williams Farmhouse in Amsterdam Zuid waan je je op het Britse platteland
- Boon & De Koot nieuwe wijnbar en resto van team achter restaurant Zoldering
- Team achter restaurant De Willem heropent Roest Amsterdam
Recept gele curry met geroosterde bloemkool | vegetarische curry zelf koken | recept bloemkool curry | Thaise curry | vegetarische Thaise curry | curry van zelfgemaakte currypasta | zelf currypasta maken