Frida Mexican Cantina is neergestreken in het pand waar voorheen wijnbar Partisan zat.
Het was tijd voor een nieuw concept en dus werd de hulp van de creatieve breinen achter de Chin Chin Club en Hula Hula ingeroepen. En wie de tenten van deze laatstgenoemde groep kent weet dat ze meester zijn in het neerzetten van een concept. Niets is te gek voor hen en ze trekken werkelijk waar alles uit de kast zodat je compleet ondergedompeld wordt in een bepaald thema. Rieten lampen, Paaseiland beelden om een Hawaïaans tintje te creëren, tig lucky cats ophangen om je gelijk een Aziatische koorts te geven en meer van dat. En bij Frida Mexican Cantina is dat zeker niet anders. Je waant je in een Mexicaanse eetspot, een gigantische dat wel. Terwijl ik naar mijn tafeltje achterin de zaak loop passeer ik een giga bar, een voorruimte en twee tussenruimtes…en ondanks de grootte is het verdraaid gezellig en knus bij Frida.
Mexicaanse lekkernijen bij Frida
De kaart van Frida is opgedeeld in verschillende secties: kleine gerechten, tostada’s, sizzling hot plates, bbq vlees, taco’s en desserts. We laten ons een beetje adviseren door de vriendelijke en enthousiaste Spaanse dame in de bediening. En dat ziet er dan zo uit. Sorry voor de foto’s, het gedimde licht is supergezellig, maar niet bevordelijk voor mooie kiekjes 🙂
Op de foto’s een ceviche van zeebaars met mossels, tijgermelk en avocado, taco’s met langzaam gegaarde jackfruit taco, kimchi en salsa verde, tostada’s getopt met tonijn, avocado, edamame, komkommer en salsa verde en taco’s tinga pollo (bbq chicken, pico de gallo, chipotle mayo).
We zijn he-le-maal fan van de tostada met in soja gemarineerde tonijn. De tonijn is een mooie grote stukken gesneden en heeft een fantastische bite en topsmaak. Ook de taco met kip van de grill is er eentje om je vingers bij af te likken. De malse kippendijen hebben een lichte rooksmaak en combineert bijzonder fijn met de chipotle mayo. De frisse en zure pico de gallo maakt het geheel mooi af. En ook de tortilla’s zijn te gek. Ook smaakbom jackfruit valt in de smaak. Wat een mooie warme smaak en de kimchi en groene salsa geven het een funky kick. De ceviche vinden we beiden het minste. De vis is heel erg dun gesneden en iets te lang gegaard waardoor het de crunch mist en de vissmaak weg is.
Huisgemaakte tortilla’s bij Frida
We zijn fan van de tortilla’s. Ze hebben een mooie maïssmaak en gezien de grootte van de maïsrondjes vermoeden we dat ze vers worden gemaakt. We vragen het even na. De collega van de Spaanse dame is net zo enthousiast en vertelt ons dat er inderdaad iemand in de keuken staat die de hele dag bolletjes van maïsmeel zit te rollen en die dan plet in een tortillapers. Wauw zo tof en ook ontzettend lekker. In het begin hadden ze ook tortilla’s van blauwe maïs, maar dat vonden veel gasten toch iets te sterk naar maïs smaken en vroegen naar de ‘gewone tortilla’s’. Dus even geen blauwe variaties meer. Zo jammer, want juist de tortilla’s van blauwe maïs zijn zo gruwelijk fijn. Wie weet dat ze ooit weer terug komen.
Ook valt het ons op dat er weinig koriander en weinig pit wordt gebruikt. Vooral omdat je in Mexico om de oren wordt geslagen met koriander en pepers. Heel veel pepers. Op iedere tafel staan standaard potjes met huisgemaakte salsa’s en iedere restaurant heeft haar eigen geheime recepten waar ze supertrots op zijn. De salsa’s variëren van un poco picante (gewoon freaking heet) tot aan muy muy picante (lees niet te doen hot). Voor Mexicanen smaakt iedere peper anders en iedere peper gebruik je voor specifieke gerechten. Het lieve meisje in de bediening (ze heeft haar naam verteld, maar ik ben het uiteraard weer vergeten): ‘Veel mensen vinden koriander vies of zijn er allergisch voor. We hebben er dus voor gekozen het gebruik ervan wat te minderen. Hetzelfde geldt voor de pepertjes. Je kunt de salsa’s erbij bestellen en je taco’s op spicen. Aha, dat hadden we even gemist. Dus als je van koriander en pittig houdt, geef dat dan even aan.
Een tacolesje
Ow ja, denk je nu huh noem je het nou tortilla of taco? Want je zegt de ene keer taco en dan weer tortilla. Een tortilla is de ‘pannenkoek’ van maïs zelf, zonder topping. Beleg je de tortilla dan wordt het een taco. Een tortilla is dus zacht en soepel en wordt gemaakt van maïsmeel. Ook de taco is dus soepel (logisch omdat je dezelfde soepele tortilla belegd). En een taco is dus niet zo’n u-vormige harde schelp. Nergens in Mexico vind je deze horror tacoschelpen. Ze zijn bedacht door een Amerikaan en dit is dus een Amerikaanse interpretatie van de vreselijk mooie Mexicaanse taco. Tacoschelpen zijn TexMex (Texaans-Mexicaans) en niet Mexicaans. Mexicanen kennen wel de harde geroosterde taco’s in platte vorm en die heten tostada’s (tostada betekent geroosterd in het Spaans).
Baja California taco’s
Mijn oog viel al heel erg snel op de Baja California taco’s. Een goeie fish taco daarvoor ben ik altijd wel te porren. Baja California (de westkant van Mexico) staat dan ook hoog op mijn lijstje. Je hebt daar dus gewoon foodstands die de vis zo hop uit de zee in een laagje deeg wikkelen en dan zo frituren. Dat wil ik gewoon. Ik at in Oaxaca City (iets ten zuidoosten van Mexico) een grandioze Baja California taco en sindsdien verlang ik zo nu en dan naar een fish taco. Dus wanneer ik de kans krijg mijn tanden in zo’n taco te zetten dan doe ik dat met alle liefde.
En dan is het uiteraard maar hopen dat het een goeie vistaco is. En deze Baja California fish taco’s bij Frida zijn helemaal goedgekeurd. De gefrituurde heek komt met rode kool, zure room en ui. De vis heeft een mooi krokant jasje en een geweldige smaak. De zure room inruilen voor een loeigoede salsa en hij was perfect geweest voor mij.
Dit recept voor fish taco heb ik getest en hij is niet te doen lekker.
Plannen om naar Mexico City te gaan? Hier eet je de beste taco’s in Mexico City.
We sluiten af met mini frozen margarita’s en dat is zeker geen slechte keuze! Wat zijn deze mini cocktails cute. Alleen daarom al het bestellen waard, maar ook zeker een mooie frisse manier om deze topavond af te sluiten.
Frida Mexican Cantina
Admiraal de Ruijterweg 79
Amsterdam West | De Baarsjes
Borrel | diner
Openingstijden:
Maandag gesloten
Dinsdag gesloten
Woensdag en donderdag van 17.00 uur tot 1.00 uur
Vrijdag en zaterdag van 17.00 uur tot 3.00 uur
Zondag van 17.00 uur tot 1.00 uur
- 5 dingen die je nog niet wist over havermout en 3 superlekkere overnight oats variaties
- Dit zijn de nieuwste Amsterdamse horecazaken van 2025
- Bij Williams Farmhouse in Amsterdam Zuid waan je je op het Britse platteland
- Boon & De Koot nieuwe wijnbar en resto van team achter restaurant Zoldering
- Team achter restaurant De Willem heropent Roest Amsterdam
[mapsmarker marker=”226″]
Tags: nieuw Mexicaans restaurant Amsterdam West | nieuw restaurant in de Baarsjes Amsterdam West | Mexicaans eten in Amsterdam West | nieuw restaurant in pand voormalig Partisan | nieuwe hotspot in de Baarsjes | nieuwe hotspot op de Admiraal de Ruijterweg in Amsterdam West