Het hotste food van dit moment en waar je het eet

Booking.com

Waar zet jij anno 2017 je tanden in? Deze bites & dishes zijn so hot right now. Overgewaaid uit Korea, Hawaii en andere landen en gewoon te happen in onze eigen Mokum. Sooo, there you go. De hottest food van dit moment en waar je ze kunt eten in Amsterdam.

Poke Perfect Amsterdam

Poké bowl

Afgelopen zomer werd ik opeens om de oren geslagen met de poké bowl, een raw fish salad dat over is komen waaien uit Hawaii. Verse plakken rauwe zalm of tonijn toppen vers gestoomde sushirijst met als side kicks soyabonen en ander yummy stuff. Hmm. Bij het net geopende Poké Perfect kun je je eigen bowl samenstellen om daar op te peuzelen. Ok toegegeven, het is niet een plek om uren te blijven hangen, je eet er eerder een snelle hap. Ik vond het ideaal voor een gezonde en lekkere lunch.

Meatless District Amsterdam West restaurant

Flexitarisch

Voor wie vlees niet volledig wil afzweren is flexitarieën (is het een werkwoord?) een uitkomst. Een paar dagen meatless door het leven gaan wordt je makkelijk gemaakt door het nieuwe flexitarisch restaurant Swych. Fancy uit eten terwijl groente de hoofdrol speelt. Ook Meneer de Wit Heeft Honger zet veggies in de schijnwerpers (oh wat maakt hij ze sexy) terwijl er ook delish meat op het menu staat. Sowieso is de zaak gewoon te cute om niet te proberen. Eastisiders kunnen neerstrijken met een vega(n) hapje bij het relaxte Bar James op de Javastraat. De chille spot Bar Kauffmann trakteert je op speciaal bier en falafel en bij Meatless District hap je vega in een wel hele coole setting.

Restaurant MOER opent binnenkort in een voormalig Michelin bandenwisselstation.

restaurant-SNCKBR-amsterdam

Healthy to tha bone

Gezond eten hoeft wat mij betreft niet gelijk een straf te zijn. Want het kan ook gewoon damn tasty zijn. Bij SNCKBR proefde ik laatst van hun guilty free food en ik kan je vertellen het was to die for. Heerlijke velvet huisgemaakte hummus, finger licking good pizza’s en alles met minder suiker, minder vet, geen gekke toevoegingen etc. Daarnaast is het ook nog eens een te gekke spot om te zitten.

En binnenkort opent er ook op de Jan Eef een healthy spot: Koala Republic.

Korean food Yokiyo Amsterdam

Korean streetfood

Gyoza galore! Als ik zou mogen kiezen in wat voor bak vol ik zou mogen duiken zou het een bak vol met dumplings zijn. My Buddha do I love these yummy bastards. Korean style is he-le-maal terug van weg geweest. Seoul Food is een te cute tentje op de Kinkerstraat waar je Korean streetfood kunt afhalen of kunt opeten aan de lange tafel achterin de zaak. Het is iedere keer weer een verrassing wat je in de deeghapjes vindt, ze variëren namelijk graag. Ook voor een bibimhap of ander K-food kun je hier terecht.

Wil je liever even chill zitten en rustig met een huisgemaakte ice tea K-bites snacken? Bij Bar Sue in Amsterdam Oost kun je neerploffen op een Chesterfield en easy genieten.

ron-gastrobar-indonesia-ouderkerk-aan-de-amstel_restaurant

Indo lovers paradijs

Een goeie rendang? Yes please! Bij het uber stylish Café AMOI op de Kinkerstraat is het fancy chillen. De Indo kitchen crew kookt je portie Indo food.

Een tafel vol met Indo food? Voor een killer rijsttafel schuif je aan Ron Gastrobar Indonesia. Daarvoor moet je wel even naar Ouderkerk aan de Amstel fietsen, maar voor een goede Indo hap heb je dat wel over toch?

Taqueria Tacobar Mexicaans restaurant Amsterdam West

Taco’s and more

Taco fever is AAN! Heerlijk hoeveel je kunt variëren met deze Mexicaanse hap. Taco Cartel op de Van Woustraat is een relaxte spot waar je het Mexicaanse streetfood gevoel krijgt. Beetje rauw, ruig en stoer is deze spot en hun taco’s zijn damn good. Ook zo’n ongepolijst plekje in Taqueria Tacobar op de Tweede Helmersstraat. In het tentje met gekleurde muren en houten tafeltjes zet je je tanden in fijne taco’s en smeer je je keel met tequilla cocktails.

foufowramenamsterdamnoodleselandsgracht

Yay ramen noodles

Ramen noodles zijn tha bomb. So please more ramen restaurants in Amsterdam! Taka Japanese Food in Toko Dun Yong is mijn favo spot om dit heerlijke noodlegerecht te slurpen. Ook Fou Fow Ramen is te gek. Bij dit te cute tentje op de Elandsgracht heb ik altijd weer het gevoel even weg te zijn uit Amsterdam en hun ramen is ook gewoon yum.

Translate»
Lees vorig bericht:
Restaurant Luitenant Cornelis Amsterdam centrum
Getest: Restaurant Lt. Cornelis Amsterdam

 Ho stop, je hoeft je friends from abroad niet meer naar de eerste de beste frituurmuur te sturen voor real Dutch...

Sluiten