Elysianne gaat deze maand open en zal het hart van Amerikaanse soul food liefhebbers sneller doen kloppen.
Bij dit fine dining restaurant op de Ruysdaelstraat in Amsterdam Zuid kun je namelijk de échte Cajun- en Louisiana Creoolse keuken ervaren in een meerdere gangen tasting menu. De in New Orleans geboren en getogen Matt Pace kent de Amerikaanse Southern Cuisine als geen ander. Al op jonge leeftijd had Matt interesse in koken en deze Southern Boy ontfermt zich als de executive chef over de gerechten van het nieuwe restaurant Elysianne. Chef Pace deelde op zijn Insta een Cajun bouille van karnemelk met kamperfoeliebessen gekookt in Madeira en kaneel, Bourbon gerookte pecannoten afgemaakt met Zallotti-bloesems en honingkers.
Maar er is meer. Want op de Insta feed van Elysianne zag ik een krokante en tegelijk ook zachte aardappelterrine voorbij komen dat op smaak is gebracht met crab boil kruiden, gerookte burrataroom, geroosterde appelboter, Ossetrakaviaar, pompoenolie en appelbloesem. Pff als dat niet lekker is, weet ik het ook niet meer. En ze zijn ook bezig met het perfectioneren van de Rockefeller oester. De versie van Elysianne heeft verbrande boter, bacon jam, gekruid Parmezaanse kaas schuim en Pernod. Doe mij maar een portie!
Je kunt vanaf deze week reserveren, dus houdt hun Instagrampagina goed in de gaten!
Elysianne
Ruysdaelstraat 48
Amsterdam Zuid | Oud-Zuid
Diner
Openingstijden Elysianne:
Volgen snel
Ook interessant:
- 5 dingen die je nog niet wist over havermout en 3 superlekkere overnight oats variaties
- Dit zijn de nieuwste Amsterdamse horecazaken van 2025
- Bij Williams Farmhouse in Amsterdam Zuid waan je je op het Britse platteland
- Boon & De Koot nieuwe wijnbar en resto van team achter restaurant Zoldering
- Team achter restaurant De Willem heropent Roest Amsterdam