Bij het nieuwe Elysianne schuif je aan voor een echte Amerikaanse soul foodervaring

Elysianne gaat deze maand open en zal het hart van Amerikaanse soul food liefhebbers sneller doen kloppen.

Bij dit fine dining restaurant op de Ruysdaelstraat in Amsterdam Zuid kun je namelijk de échte Cajun- en Louisiana Creoolse keuken ervaren in een meerdere gangen tasting menu. De in New Orleans geboren en getogen Matt Pace kent de Amerikaanse Southern Cuisine als geen ander. Al op jonge leeftijd had Matt interesse in koken en deze Southern Boy ontfermt zich als de executive chef over de gerechten van het nieuwe restaurant Elysianne. Chef Pace deelde op zijn Insta een Cajun bouille van karnemelk met kamperfoeliebessen gekookt in Madeira en kaneel, Bourbon gerookte pecannoten afgemaakt met Zallotti-bloesems en honingkers.

Maar er is meer. Want op de Insta feed van Elysianne zag ik een krokante en tegelijk ook zachte aardappelterrine voorbij komen dat op smaak is gebracht met crab boil kruiden, gerookte burrataroom, geroosterde appelboter, Ossetrakaviaar, pompoenolie en appelbloesem. Pff als dat niet lekker is, weet ik het ook niet meer. En ze zijn ook bezig met het perfectioneren van de Rockefeller oester. De versie van Elysianne heeft verbrande boter, bacon jam, gekruid Parmezaanse kaas schuim en Pernod. Doe mij maar een portie!

Je kunt vanaf deze week reserveren, dus houdt hun Instagrampagina goed in de gaten!

Elysianne
Ruysdaelstraat 48
Amsterdam Zuid | Oud-Zuid
Diner

Openingstijden Elysianne:
Volgen snel

Plan je route naar Elysianne

Ook interessant:


Translate»
Lees vorig bericht:
Copain Amsterdam nieuw restaurant met oud-keukenchef van Choux in de keuken

Copain Amsterdam zou zomaar de allergaafste culinaire nieuwkomer van 2025 kunnen worden. Lees verder

Sluiten