2025 is nog maar net begonnen, maar er zijn nu al genoeg nieuwe horecazaken om op je to-eat lijstje te zetten.
Ga je voor een tijdelijke zaak waar alles draait om eend of haast je je naar een Britse country farm-stijl ingerichte zaak waar je je op Britse klassiekers kunt storten?
Copain
Op 18 januari van dit jaar opende op het NDSM in Amsterdam Noord Copain. Eigenaresse Frederieke Bloem is een ster in het hosten en stylen van culinaire events en heeft nu een industrieel pand in Noord getransformeerd tot een stijlvol en minimalistisch restaurant. Bloem doet de voorkant en chef Jesse Cameron (voorheen keukenchef bij Choux) ontfermd zich over het veggie forward menu. Verwacht lichte gerechten met een focus op groenten uit het seizoen. Je kunt bijpassende wijnen bestellen, maar ook matching sappen. Ze hebben een uitgebreid à la carte menu, maar ook een chef’s menu voor €68 p.p.
Elysianne
De in foodie heaven New Orleans geboren chef Matt Pace brengt de echte Cajun en Louisiana Creoolse keuken naar Amsterdam. Elysianne gaat deze maand open op de Ruysdaelstraat in De Pijp en dat betekent dat je hier kunt neerstrijken voor op en top Amerikaanse soul food, maar dan wel gepresenteerd in een fine dining jasje.
Williams Farmhouse
Met de blauw geschilderde houten panelen aan de muur, leren stoelen en gecapitonneerde banken en dikke gordijnen waan je je bij Williams Farmhouse in de landelijke sferen van het Britse platteland. Maar gelukkig hoef je niet ver te reizen om jezelf onder te dompelen in Britse klassiekers zoals de Scotch egg, gegrilde beenmerg, fish & chips of een heuse hartige pie. Williams Farmhouse is iedere dag van de week geopend voor lunch of diner.
Lees meer over Williams Farmhouse
K&K Kafé Kanard – pop up van Kaagman & Kortekaas
Kaagman & Kortekaas gaat verbouwen en tot die tijd openen ze pop up restaurant Kafe Kanard waar het draait om eend, eend en eend! Zelfs hun madeleines zijn gebakken in eendenvet! Je kunt hier eendengerechten, wildgerechten, maar ook vega eten.
Kafe Kanard zit voor drie maanden op de Plantage Middenlaan 48. Reserveren kan via de website van Kaagman & Kortekaas.
Keetje K – Winterrestaurant
Verborgen in een knusse tuin in Amsterdam Noord gaat het team achter café R. de Rosa bij Winterrestaurant Keetje K deze winter betaalbare gerechten serveren. Dertig dagen lang kun je hier namelijk aanschuiven voor een driegangenmenu voor maar €32,50. Ideaal dus als je op zoek bent naar een plek waar je betaalbaar een vorkje kunt prikken. Je bereikt deze winter pop-up door het pontje vanaf centraal station te nemen, af te stappen en een paar stappen te lopen. Want deze pop-up bevindt zich achter THT.
Twee zaken in de maak
Maar er is meer nieuws, want er zijn ook twee toffe nieuwe zaken in de maak! Zo openen de eigenaren van Zoldering en wijnwinkel Lof binnenkort wijnbar en restaurant Boon & De Koot op de plek waar vroeger restaurant Marius en Worst zaten. En het team achter restaurant De Willem is as we speak de oude Roest nieuw leven aan het in blazen en in maart moeten we als het goed is terecht kunnen bij de vernieuwde Roest Amsterdam compleet met serre, terras en laagdrempelig bistrovoer.
Ook interessant:
- 5 dingen die je nog niet wist over havermout en 3 superlekkere overnight oats variaties
- Dit zijn de nieuwste Amsterdamse horecazaken van 2025
- Bij Williams Farmhouse in Amsterdam Zuid waan je je op het Britse platteland
- Boon & De Koot nieuwe wijnbar en resto van team achter restaurant Zoldering
- Team achter restaurant De Willem heropent Roest Amsterdam