Spring is in the air! dus tijd om de hort op te gaan en te genieten van culinaire traktaties!
Deze maand en volgende maand zijn er genoeg culinaire events om te bezoeken. Zo gaat sterrenchef Ron Blaauw op de Ibizatour, eet je heel veel dim sum bij BAUT, en is er een unieke sushi omakase bij het Badhuis in Amsterdam Oost. Let’s go!
Otto Volante by Mattia
Mattia Sabino Caso kookte de afgelopen jaren bij Vuurtoreneiland en heeft wat toffe colabs gedaan met La Gresca (San Sebastiaan), Benelux Bar (Amsterdam), Alba (Amsterdam) en Marktcentraal (Amsterdam) en nu gaat hij drie maanden lang een pop-up restaurant runnen bij Otto Volante (dat helaas dicht is). Op maandag, donderdag, vrijdag en zaterdag kunnen max 24 gasten plaatsnemen voor een diner verzorgd door Mattia. Je kunt kiezen uit een uitgebreid menu (€55) of een wat compacter menu (€45), maar er worden ook wat tafeltjes gereserveerd voor gasten die wat willen drinken en snacken. Je kunt snoeilekkere gerechten verwachten met Italiaanse invloeden (denk aan kaas, charcuterie, pasta, Italiaans ijs, brood en pizza). De chef focust zich met name op lokaal, ambachtelijk en bewust koken. Vlees en vis worden met name rauw geserveerd of in/als saus en hij maakt zoveel mogelijk zelf met de hand. In de wijnglazen zullen er met name natuurlijke wijnen worden geschonken.
Sichuan Spring @Taiko: 8 & 9 april 2024
Zin in een avondje Sichuan? Schuif dan op 8 of 9 april aan bij Sichuan Spring bij restaurant Taiko. Dit wordt een onvergetelijke culinaire ervaring in samenwerking met The Temple House in Chengdu. Chef Schilo van Coevorden kookt samen met het team van sterrenzaak Mi Xun Teahouse in Chengdu een exclusieve acht gangen diner boordevol smaken uit de regio Sichuan in China.
Het diner kost €135 per persoon. Hierbij zit een theeservice. Liever wijn? Voor €95 pp heb je een wijnarrangement erbij. Thee geïnspireerde cocktails zijn ook mogelijk en kosten €75 pp.
TOZI Wine Tales: A taste of Piedmonte: 14 maart 2024
Liefhebbers van wijnen uit Piedmonte kunnen hun hart ophalen op 14 maart bij TOZI Wine Tales: A taste of Piedmonte. Dit wijnevent is het eerste event in een reeks van evenementen dat er op de agenda staat bij TOZI. Vanaf 18.30 uur ben je welkom voor culinaire cicchetti-gerechten van chef Giacomo met bijpassende wijnen van Tamis Wine. Voor de cicchetti kun je denken aan gemarineerde ansjovis met ‘Bagnet’-saus en geroosterd briochebrood geserveerd met Gavi, Elio Filippino – Piemonte en kalfswang gestoofd in Barolo-wijn en knolselderpuree geserveerd naast een glas Langhe Nebbiolo, Elio Filippino – Piemonte.
Kaartjes kosten € 95 pp en zijn inclusief een vijfgangenmenu en vijf glazen Piemontese wijn.
Koop tickets voor TOZI Wine Tales
Bolomey x BAK x La Maison Romane: 18 maart 2024
Een wijnmakersdiner met de Bougondische wijnmaker Oronce de Beler van La Maison Romane. Verwacht de mooie gerechten van BAK in combinatie met de elegante wijnen en spannende Mousses Sauvage van Oronce. Het diner vindt plaats op 18 maart 2024 om 18.30 uur en het diner en het wijnarrangement kosten samen €135.
Reserveer een tafel voor het wijnmakersdiner
DIMSUNDAY @BAUT Oost: 24 maart 2024
Zondag is de ideale dim sum dag en dat weten ze bij BAUT Oost ook al te goed. Ze komen namelijk met een nieuw event: DIMSUNDAY! Schuif aan voor vier rondes met een stortvloed van diverse dim sum, denk aan siu mai’s, gyozo’s, ha kau’s en nog veel meer. Krijg je er maar geen genoeg van? Je kunt extra gerechten bestellen zoals soft shell crab bao en een frisse salade. Natuurlijk zijn er ook cocktails met een Aziatische twist, Aziatische biertjes en traditionele thee. Chinezen noemen dim summen niet voor niets yum cha, oftewel thee drinken!
Het event vindt plaats bij BAUT Oost op de Wibautstraat 125 en je kunt reserveren tussen 12.00 uur en 14.00 uur. Om 17.00 uur is het einde van het event. Voor €45,= pp ben je erbij!
OKU IBIZA X RON GASTROBAR: 24 & 25 maart 2024
Ron Gastrobar wordt voor twee dagen ondergedompeld in Spaanse sferen! Deze zomer wordt er op Ibiza een pop-up opgetuigd van Ron Gastrobar en OKU Ibiza waar de signatuurgerechten van beide restaurants met elkaar worden gecombineerd. Voor wie deze zomer niet van plan is naar Ibiza te gaan, maar wel benieuwd is naar deze gerechten, heb ik goed nieuws. We krijgen in Amsterdam op 24 en 25 maart alvast een voorproefje van deze zomerse pop-up. Ik heb toevallig het menu mogen inkijken en ik zag de volgende gerechten: yakitori met foie, teriyaki en bonito, oester met wasabi, ponzu en komkommer, tonijntartaar met krokante aardappel, ei en kaviaar, Japanse wagyu met shiitake XO, hijiki en truffel, negi-toro handroll en nog veel meer lekkers.
Je kunt lunchen en dineren bij OKU IBIZA x Ron Gastrobar.
Reserveren kan via info@rongastrobar.nl of telefonisch op 020-496 1943.
Omakase by Sushi Noord: vanaf 26 maart 2024
Er is vanaf 26 maart 2024 een nieuwe omakase! Sushi Noord gaat namelijk voor het eerst een pop-up omakase openen bij Badhuis Amsterdam op het Javaplein in Amsterdam oost. Je kunt iedere dinsdag en woensdag aanschuiven voor een omakase diner.
FISH Fest @Apollonia restaurant: 30 maart 2024
Visfanaten willen de FISH Fest bij Apollonia op 30 maart a.s. zeker niet missen. Chefs Boris Sanders en Tom Siebeler toveren vijf gangen op tafel met vis in de hoofdrol.
Ook interessant:
- 5 dingen die je nog niet wist over havermout en 3 superlekkere overnight oats variaties
- Dit zijn de nieuwste Amsterdamse horecazaken van 2025
- Bij Williams Farmhouse in Amsterdam Zuid waan je je op het Britse platteland
- Boon & De Koot nieuwe wijnbar en resto van team achter restaurant Zoldering
- Team achter restaurant De Willem heropent Roest Amsterdam