Wat doe je als je heel erg gek bent op goede ravioli en de gevulde deegkussentjes die je in Nederland tegenkomt vindt tegenvallen?
Nou dan begin je gewoon je eigen raviolilbar! Leonardo’s Ravioli Bar is het nieuwe Italiaans restaurant van Leonardo Pacenti, de chef en eigenaar van restaurant Toscanini en mede-eigenaar van Pastahuis Pacenti. Chef Pacenti is een Zuid-Afrikaan met een Italiaanse vader een een Nederlandse moeder en is al meer dan 25 jaar eigenaar van Toscanini. In zijn zoektocht naar de perfecte ravioli is hij een samenwerking aangegaan met Mark Wenneker en samen hebben ze Pastahuis Pacenti opgericht. Pastahuis Pacenti knalt inmiddels uit zijn voegen en is naar IJmuiden verhuist om de vraag naar hun fluweelzachte ravioli met een geweldige bite aan te kunnen. En om ‘zijn’ ravioli aan een nóg breder publiek te kunnen blootstellen is Leonardo nu zijn eigen raviolibar begonnen waar het draait om deze gevulde pasta’s. Ieder seizoen vind je bij Leonardo’s Ravioli Bar andere specials op de kaart.
Wist je trouwens dat Italianen in de Middeleeuwen ravioli hebben bedacht om vlees en groenten die ze over hadden een goede en lekkere herbestemming te geven?
Behalve heerlijke ravioli kun je bij de nieuwe raviolibar ook gevulde gnocchi en andere Italiaanse gerechten eten. Krijg je gasten over de vloer en wil je de show stelen? Je kunt ook eten afhalen voor thuis. Vanaf 31 maart a.s. gaat Leonardo’s open.


Foto credits: Chantal Arnts
Leonardo’s Ravioli Bar
Eerste van der Helststraat 80
Amsterdam Zuid | De Pijp
Diner | fijn terras
Openingstijden Leonardo’s Ravioli Bar:
Maandag tot en met zondag van 17.00 uur tot 23.00 uur
Plan je route naar Leonardo’s Ravioli Bar
Ook interessant:
- Contra Amsterdam nieuwe jazzbar waar je ook goed kunt eten
- Chef van Toscanini opent Leonardo’s Ravioli Bar
- Cafe Restaurant Sandberg nieuwe spot van team achter Cafe Restaurant Metro en Entrepot
- Bon Burger Bar nieuwe wijnbar en burgerbar in Amsterdam Oud-West
- Team achter Troef Amsterdam opent deze zomer Toet Amsterdam