Met deze Chinese pasteitjes zul je zeker hoge ogen gooien tijdens de borrel

Oh jemig wat zijn deze pasteitjes toch heerlijk! Mijn moeder maakte deze gevulde bladerdeeghapjes (char siu kok) sinds ik me het kan herinneren. De dag van tevoren begon ze met het maken van het gemarineerd vlees: de bbq pork oftewel char siu. Het vlees werd uren gemarineerd en vervolgens ging het in de oven. Het hele huis rook dan naar dit heerlijke vleesgerecht. Je kunt char siu eten met rijst, maar je kunt er ook een vulling van maken en er gevulde pasteitjes van maken. Chinese empanadas als het ware. Het hartige bladerdeeg gaat zo ontzettend goed samen met de sappige licht zoete vulling. Hoe je deze char siu pasteitjes maakt? Hieronder vind je het recept.

Dit heb je nodig voor 10 van deze Chinese pasteitjes:

  • 200 gram char siu. Bekijk het recept voor char siu.
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 3 eetlepels oestersaus
  • 2 theelepels suiker
  • 1 theelepel aardappelzetmeel
  • 6 eetlepels water
  • 1 pak bladerdeeg
  • 1 ei

Zo maak je de pasteitjes met bbq pork

Haal de bladerdeeg uit de diepvries zodat de bladerdeeg kan ontdooien. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

Snijd het vlees in kleine dobbelsteentjes van 0,5-1 cm breed. Plet de knoflook en snijd het fijn. Pel de ui en snijd en snipper het.

Verhit wat olie in een pan of wok. Wanneer de olie warm genoeg is (dit kun je testen door voorzichtig een druppel water in de olie te druppelen. Wanneer dit begint te sissen is de olie heet genoeg) doe je de knoflook en het ui in de pan. Roer alles goed door en verlaag het vuur iets. Doe na een minuut de char siu erbij en roer alles goed door. Roerbak alles zo’n drie minuten. Doe de oestersaus en het suiker erbij. Maak een papje van het aardappelzetmeel en het water en giet dit in de pan. Roer alles goed door totdat je een dikke saus hebt. Zet het vuur uit en laat de vulling van het vuur af afkoelen.

Wanneer de vulling is afgekoeld kun je de pasteitjes gaan opbouwen. Neem hiervoor een bladerdeegvel en leg een theelepel vulling in het midden en vouw het vel dubbel. Druk de uiteinden op elkaar. Je kunt de uiteinden nog even extra aandrukken met de tanden van een vork. Je kunt zelf bepalen wat voor vorm je wilt. Je kunt rondjes uit het deeg snijden en halve maandjes maken (zoals ik op onderstaande foto heb gedaan), maar je kunt ook driehoekjes maken. De vier punten naar het midden vouwen kan ook, dan krijg je een soort van vierkante envelopjes. Het is jouw feest, dus doe je ding.

Chinese pasteitjes recept lekker

Wanneer je alle pasteitjes hebt gevouwen kluts je een ei en smeer je het geklutste ei met een kwast (of een vork of je vinger) over de bovenkant van de dichtgevouwen bladerdeeghapjes. Op deze manier krijg je een mooi glimmend laagje over de pasteitjes. Doe de rauwe pasteitjes vervolgens in de oven en bak in 12 tot 15 minuten goudbruin. Serveer de char siu pasteitjes warm bij de borrel of als voorgerecht.

Maan maan sik!

Chinese pasteitjes recept

Translate»
Lees vorig bericht:
Michelingids Kantonees eten
Michelin komt met een gids voor Kantonees eten

Waar kun je goed Kantonees eten? Lees verder

Sluiten