Waar ooit restaurant Frans zat op de Frans Halsstraat in de Pijp vind je nu Café Restaurant Carels. De naam is een knipoog naar hoe deze spot ooit tien jaar geleden heette. Ja ja Carels is back!
Aan het interieur is niet veel veranderd, dat was ook niet nodig dus gelijk hebben ze. Wel is er wel wat met de tafels en banken heen en weer geschoven zodat het er toch weer even anders eruit ziet.
Voordat we aan tafel gaan blijven eerst even hangen aan de bar met een glaasje bubbels en yummy oesters. Een goed begin van de avond!
De kaart van Carels staat vol met yummy stuff zoals gekonfijte boerderijkip, steak tartaar, chateaubriand en meer.
De salade met kreeft wordt ons aangeraden en dat snap ik maar al te best. Wat is hij goed. Malse kreeft, grapefruit en knapperige sla. Hmm.
En omdat delen wel zo leuk is nemen we de Chateaubriand voor twee. Compleet met in witte wijn gestoofde witlof, knapperige frietjes, aardappeltjes van de grill en een frisse salade.
Oh boy oh boy, het vlees is super zacht!
Uiteraard kunnen we niet naar huis voordat we de special dessert van de chef geproefd hebben: De chocolade mousse van pure chocolade met gezouten karamel. Ohhhh wat is hij fijn! Een glaasje to die for dessertwijn maakt het feest compleet. Want wat een fijne avond was dit. Mooie gerechten, attente bediening in een mooie setting.
Carels Café Restaurant
Frans Halsstraat 76
Amsterdam De Pijp
Lunch | borrel | diner