Deze blini’s met een topping van zure room, dille en foreleitjes zijn te gek als borrelhapjes of snack.
De luchtige blini’s combineren heerlijk met de frisse zure room en de foreleitjes geven het geheel een hartige bite. En ze poppen ook nog eens lekker in je mond. Extra fijn: deze blini’s zijn supermakkelijk om te maken.
In dit recept heb ik foreleitjes gebruikt, maar je kunt ook zalmeitjes gebruiken.
Dit heb je nodig voor de blini’s met zure room en foreleitjes
4 man | bereidingstijd 10 min
Voor de blini’s
- 120 gram zelfrijzend bakmeel
- 1 ei
- 250 ml melk
- ongezouten roomboter
- snufje zout
Voor de topping
- 4 theelepels foreleitjes
- 1 tak dille
- 100 gram zure room
Zo maak je de blini’s met zure room en foreleitjes
1.
Meng in een grote beslagkom het zelfrijzend bakmeel, het zout en de melk met een garde totdat je een egaal beslag hebt.
2.
Verhit een koekenpan en smelt er een klont boter in.
3.
Wanneer de boter heet genoeg is schep je met een lepel kleine hoopjes beslag in de koekenpan. Wanneer de pannenkoekjes blaasjes bovenop krijgen kun je ze voorzichtig keren met een spatel. Bak nog even en schep op een bord.
4.
Laat de blini’s iets afkoelen en leg op een mooi bord of schaal. Schep op iedere bord een theelepel zure room. Schep er vervolgens wat foreleitjes op en garneer met een klein toefje dille.
Ook interessant
- Relaunch De L’Europe Amsterdam: een culinaire toer langs de bars en restaurants
- Dit zijn de lekkerste eetplekken in de Dolomieten
- 5 dingen die je nog niet wist over havermout en 3 superlekkere overnight oats variaties
- Dit zijn de nieuwste Amsterdamse horecazaken van 2025
- Bij Williams Farmhouse in Amsterdam Zuid waan je je op het Britse platteland
Recept blini’s met zure room en foreleitjes | blini’s recept | blini’s als snack met de feestdagen