Waar bij de meeste nieuwe horecazaken gaan voor less is more, gaat het zojuist geopende Bisous juist voor more is more.
Bij het nieuwe restaurant op de Albert Cuypstraat vind je geen bistro-achtige eenvoudige houten tafeltjes of minimalistische taferelen, nee nee hier is het glamoureus in kwadraat. Bont tapijt op de vloer en op de banken, velours gordijnen die zo uit de Moulin Rouge vandaan lijken te komen, gekleurd glas, rode lipvormige wandlampen en stoelen en nog veel meer grandeur. ‘Interior couture,’ noemt JP DEMEYER & CO, de designstudio verantwoordelijk voor de inrichting.
Nou moet ik bekennen dat ik niet zonder vooroordeel binnenstapte bij Bisous. Want inmiddels heb ik door de jaren heen behoorlijk wat oogstrelende horecaconcepten voorbij zien komen waar je vooral heel erg goed selfie’s kunt maken maar waar je het qua diner beter bij de liquid dinner kon laten. Alsof alle energie en geld in een mooie smoel van de voorkant van de zaak was gegaan en er toen geen geld meer over was voor de witte brigade. Gelukkig geldt dit niet voor Bisous. Want wat heb ik hier heerlijk zitten smullen van alle mooie gerechten. Mede-eigenaar Lowie Jansen groeide op in het Zeeuwse restaurant van zijn ouders en Bisous brengt hij een ode aan al het moois dat zijn Zeeland te bieden heeft. En ik kan je vertellen dat dit erg goed lukt. Nog nooit ben ik zo blij geweest dat ik he-le-maal verkeerd zat met mijn vooroordeel. Want wat hebben we goed gegeten. We aten prachtige oesters, paling en de topper van de avond: de zeebaars. Ieder gerecht was fantastisch bereid en één ding is duidelijk, eigenaren Lowie Jansen en Bas Noorman vinden goed en lekker eten ontzettend belangrijk. Maar naast lekkernijen uit de zee, genoten we ook van steak tartare op toast en pasta met kaviaar. Wat een feest voor de mond! En ik weet zeker dat ik nog vaak zal terugdenken aan die schandalig lekkere zeebaars.
Vergeet niet een bezoek te brengen aan de sanitaire voorzieningen, want ook deze ruimte is goed onder handen genomen door de designstudio uit België en is behoorlijk Instagramwaardig. Kijk dus niet gek op als je bij je bezoek aan het toilet zo een Instagramstory-in-de-maak in wandelt.
Bisous
Albert Cuypstraat 31
Amsterdam Zuid | Oud-Zuid | De Pijp
Lunch | diner | terras
Website Bisous
Openingstijden Bisous:
Maandag gesloten
Dinsdag tot en met donderdag van 17.30 uur tot 1.00 uur
Vrijdag en zaterdag van 12.00 uur tot 2.00 uur
Zondag gesloten
Ook interessant:
- 5 dingen die je nog niet wist over havermout en 3 superlekkere overnight oats variaties
- Dit zijn de nieuwste Amsterdamse horecazaken van 2025
- Bij Williams Farmhouse in Amsterdam Zuid waan je je op het Britse platteland
- Boon & De Koot nieuwe wijnbar en resto van team achter restaurant Zoldering
- Team achter restaurant De Willem heropent Roest Amsterdam